Prisforskjeller hos Dekkmann

Prisen er ikke nødvendigvis den samme fordi om to dekkforhandlere tilhører samme kjede.


Dekkmann er blant de største aktørene i norsk dekkbransje. Men selv om Dekkmann-forhandlerne tilhører samme kjede, varierer prisene tildels kraftig.

For eksempel selges fire stykk Pirelli P6 for 4.552 kroner hos Dekkmann Tiller i Trondheim. Hos Dekkmann på Økern i Oslo lyder prislappen på 5.330 kroner, en forskjell på 778 kroner. For de fem andre dekkene vi har valgt ut, er det interne prisforskjeller i Dekkmann-kjeden på mellom 314 og 470 kroner.

Jevnere hos Vianor

Under fjorårets pristest på vinterdekk fant vi store prisforskjeller også hos Vianor-kjeden. Men der i gården har man tydeligvis bestemt seg for å operere med mer enhetlige priser i år. For eksempel holder fem av sju Vianor-forhandlere nøyaktig samme pris på Michelin Energy - 4.568 kroner. De to Vianor-forhandlerne i Oslo nøyer seg imidlertid med 4.357 kroner, en forskjell på 211 kroner. Det samme gjelder for Nokian NRH2. I Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø selges fire stykk for 4.060 kroner, mens de samme dekkene selges 185 kroner billigere hos Vianor-forhandlerne i Oslo.

Usikker på reglene for piggdekk. Les mer om når du må pigge ut her.