Priset: Nye Skoda Octavia stasjonsvogn

Mer bil for pengene enn noen gang.

Skoda Octavia stasjonsvogn har fått fine priser i forhold til pakken.  Foto: Skoda
Skoda Octavia stasjonsvogn har fått fine priser i forhold til pakken. Foto: Skoda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny Skoda Octavia ble presentert i januar, og rett etter fikk vi se bilder av stasjonsvognutgaven. Vi har allerede prøvekjørt nykommeren som sedan, men de fleste kundene venter på stasjonsvognen. Nå har vi fått prisene for familiefrakteren.

Her er prisene på sedanen

Gode startpriser

Startprisen begynner på 235.500 kroner, pluss frakt og leveringsomkostninger. For denne prisen får du en 1,2 TSI bensinmotor som leverer 105 hk på det meste. Ønsker du dieselmotor, så starter denne på 240.500 kroner for en 1,6 TDI, også denne en 105-hester. Velger du høyeste utstyrsnivå (Elegance) koster samme utgave 277.000 kroner.

Det betyr blant annet Bi-Xenon med automatisk fjernlysassistent, LED kjørelys, 17” aluminiumsfelger, cruisekontroll og to-soners klimaanlegg. En 2,0 TDI 150-hester er priset til 312.000 kroner med Elegance-pakken.

Se bilder:


TEST: Skoda Octavia sedan

Mer av alt

Skoda selv mener at man aldri har fått mer Octavia for pengene. De begrunner dette med at kombinasjonen av plass, motoriseringer, og ikke minst utstyr, gjør at bilen leverer en bedre totalpakke per krone enn tidligere. Det vi har erfart så langt bekrefter langt på vei Skoda sine egne påstander.

Minst mulig svinn bak

Nye Octavia stasjonsvogn har strukket seg 9 cm i lengde, 4,5 cm i bredde, og akselavstanden er økt med 11 centimeter. Det betyr i stor grad bedre innvendig plass, og noe av dette tilfaller baksetepassasjerene, men også bagasjerommet har vokst seg stort.

Nå måler det 610 liter, og det er nesten kvadratisk utformet for minst mulig svinn av plass som blir vanskelig å utnytte.

Dette er lillebror Rapid

Så mye betaler du for DSG automatgir

DSG automatgir er blant tilleggsvalgene, og da til en pris på kr. 17.000. Firehjulsdrift vil få en flat pris på kr. 30.000, og dette kan leveres sammen med 1,6 TDI 105 hk, 2,0 TDI 150 hk, og 1,8 TSI 180 hk. På sistnevnte kan firehjulsdrift kombineres med automatgir. Senere vil det også dukke opp en RS-utgave, som skal lanseres i England i midten av juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer