Previa neste hybrid

Previa blir den neste masseproduserte hybridbilen fra Toyota. Dette ble kunngjort under bilutstillingen i Paris.

Previa neste hybrid

Previa med hybridmotor skal settes i produksjon, og etter planene sendes ut for salg på hjemmemarkedet til våren 2001. Toyota Norge regner med at denne bilen også vil være aktuell for Norge, men det vil nok ta rundt ett år etter den japanske introduksjonen, før Previa hybrid kommer til Europa.

Prius den første

Toyotas første hybridbil, Prius, har lenge vært i salg på det japanske hjemmemarkedet, og skal kjøres ut for salg til den norske bilisten i løpet av oktober. Mer detaljert om Prius hybrid kan du lese i vår artikkel Toyota Prius: Gjerrigknark med dobbelt motor, som er fra lanseringen av bilen i Brüssel i september i år. Allerede i mars i år kjørte vi en sammenligningstest mellom den japanske versjonen av Prius hybrid, mot Honda Insight. Denne testen kan du lese her.

Tre motorer

Vi omtalte prototypen til denne bilen, HV-M4, i oktober i fjor – i artikkelen Toyota-nytt fra Tokyo. HV-M4 – eller Previa hybrid – har i alt tre motorer: to el-motorer og en bensinmotor. Den ene el-motoren driver forhjulene og den ene bakhjulene – slik får også bilen firehjulsdrift ved behov. Bensinmotoren sørger for opplading av batteriene. Her kan du se en skjematisk fremstilling av systemet.

På bilutstillingen i Tokyo om ett år, altså i 2001, vil Toyota presentere en småbil, en SUV, en luksusbil, en mellomklassebil og en varebil med hybridmotor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Relaterte artikler:

  • Bilutstillingen i Paris 2000

  • Honda Insight møter Toyota Prius:DUELL: To hybrider, to løsninger - men hva er best?

  • Minitest: Toyota Prius - Mesterverket

  • Test: Toyota Previa - praktisk og dyr

  • Fra lanseringen av Toyota Prius: Gjerrigknark med dobbelt motor

  • Toyota-nytt fra Tokyo