Porsches nye baby

Cajun skal du hete, og du blir født i 2014.

 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så er det offisielt. Porsche har erklært prosjekt Cajun for åpnet, og navnet er foreløpig kun ment som en arbeidstittel. Se likevel ikke bort fra at det kan bli endelig. Bilen skal inn som en lillebror til Cayenne i SUV-segmentet, og det er vel ingen bombe at dette blir et tett samarbeid med resten av Volkswagen-gruppen.

Flere nye biler på trappene

En sporty konkurrent

Etter som bilen først skal ut på markedet i 2014, så er det også lett å tenke seg til at dette blir en ren avart av neste generasjon Audi Q5, med Porsche drakt selvfølgelig. Bilen skal følge genene til Porsche på alle områder, og skal gi en sporty kjøreopplevelse. Dette skal de blant annet få til gjennom lav vekt, og det skal på sikt bli spennende å se hvordan Porsche og Audi leverer en og samme sak, hvor begge ønsker å fremstå som sporty.

Den aller største konkurrenten

Hybrid, mon tro?

Foreløpig er det ikke sagt et dugg om hva som kommer til å sitte under panseret. Se ikke bort fra at Q5 sitt nye Hybridsystem kan være et av alternativene. Porsche må, som alle andre, nedskalere de tradisjonelle motoriseringene. Samtidig ønsker de selvfølgelig ikke å gjøre kompromisser i forhold til ytelsene. Da er hybrid et godt alternativ, og Audi leverer snart fiks ferdig løsning. Q5 Hybrid kommer som kjent på markedet neste år.

Denne Porschen satte fart på sakene.

Flere modellrekker

Hva mener du om utviklingen hos Porsche?

(Avsluttet)
De bør fortsette å være særegne(48%) 170
Det ser ut til at de klarer å balansere det folkelige med det særegne bra(34%) 122
De bør lage flere og rimeligere modeller(18%) 64
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det skal sies at nyheten om Cajun ikke kom som noen bombe, og vi har antydet ryktene i tidligere saker. Dette blir Porsche sin femte modellrekke, og bilen skal friste de yngre kjøperne. Målsetningen er å vokse til en produksjon på rundt 150.000 biler i året, og da må det en bredere modellrekke til. Derfor er ytterligere en mindre modell på tegnebrettet. Tidligere lekkasjer hentyder at det kommer til å bli en avart av VW BlueSport, som er en toseters roadster. VW har i senere tid bekreftet at de skal sette BlueSport i produksjon. Men vent nå litt. Det går visst også rykter om en ny 928. Det blir i så fall en syvende modell i rekken, og da er det antagelig håp om at Hr. Winterkorn og Porsche klarer sitt mål på 150.000 solgte biler i året, som er omtrent det dobbelte av i dag. Vi venter i spenning på 2014.

Se bidlene av VW BlueSport:

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen