Porsche Stasjonsvogn!

Første eksemplar er allerede solgt.

Porsche Stasjonsvogn!

Porsche Stasjonsvogn!

  1. Stort bilde


Det uoversettbare begrepet Shooting Brake (opprinnelig Break, fra det franske ordet for stasjonsvogn), blir ofte forbundet med Aston Martin, som har produsert flere varianter over dette temaet, og andre britiske luksusmerker.

Ombygd kupé

"Jakt-stasjonsvogner" er et begrep som henspiller på den britiske overklassens behov for å kombinere en elegant sportsbil og litt mer lasteplass enn disse vanligvis disponerer, det være seg for å transportere geværer eller golf-bag. Slike biler er også blitt bygget på basis av, eller direkte av, Jaguar og Bentley, Ferrari (Daytona og Venice), Volvo (1800 ES) og noen andre.

Nå er den første "Shooting Brake" på basis av Porsche 911, "D-Spirit" avduket i Genève i forbindelse med den årvisse bilutstillingen. Det er det sveitsiske firmaet Protoscar SA som har utviklet denne spesialutgaven av 911. En begrenset produksjon er forutsatt. Det første eksemplaret ble solgt til det like sveitsiske selskapet Derendinger, som er en leverandør av verkstedutstyr og reservedeler.

120-0 km/t på 2,9 sekunder

I og med at Derendinger startet ut med distribusjon av bremsekomponenter på trettitallet, er denne bilen utstyrt med spesielle MOVIT-bremser som, med formel 1-pilot Marc Surer bak rattet, oppnådde den fenomenale deselerasjonstiden fra 120 (maksimal fartsgrense i Sveits) til null på under tre sekunder.

Bilen må spesialbestilles direkte fra Proscar, og kan utstyres i henhold til kundens spesielle ønsker.

Stort bilde finner du her.

  • Alle Genevè-nyhetene
  • Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder