Porsche Spyder: Lettvektssportsbil

Porsche kommer med kraftig oppgradert og ikke minst lettere versjon av Boxster. Spyder heter den.

Med en vekt på "kun" 1.275 kilo blir dette den letteste Porschen på markedet!

Dette blir den tredje Boxster-versjonen, i tillegg til Boxster og Boxster S. Boxster og Boxster S ser bortimot like ut, men denne vil også skille seg ut med et litt annet utseende. Den har lavere vinduer og to kuler bak hodestøttene som skal minne om fasongen på Carrera GT. Når kalesjen er på er det lavt under taket, og Porsche sier selv at dette er en bil som er mest beregnet på åpen kjøring.

Motoren er den samme 3,4-literen som sitter i Boxster S, men den har fått ytterligere 10 hestekrefter. I Spyder yter den 320 hestekrefter.

Testkjøring av siste versjon Boxster finner du her.

Testkjøring av Carrera GT finner du her.

Med dobbelkløtsj automatgirkasse (PDK) og Sport Chrono Package, som begge deler er ekstrautstyr, klarer den 0 til 100 på 4,8 sekunder ved hjelp av Launch Control. Toppfarten er oppgitt til 267 kilometer i timen med taket av. Boxster S med det samme utstyret klarer 0 til 100 på 5 sekunder, mens toppfarten her er oppgitt til 272 kilometer i timen. Det skrubber med andre ord en del med taket av.

Forbruket ligger på 0,93 liter per mil på blandet kjøring.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Ur-Porsche

Det er egentlig Boxster som er den mest "riktige" Porschen. Den første bilen som Porsche laget under sitt eget navn ble kaldt Porsche number 1. Dette var en åpen sportsbil med midtmontert motor som Ferry, Ferdinands sønn, konstruerte da han ikke kunne finne noe han hadde lyst på rett etter krigen.

Ellers er Boxster-konseptet også hentet fra midtmotorsportsbilen 550 Spyder fra 1953. Denne ble brukt til racing, og i løp veide denne bilen kun 550 kilo. Bilen ble også godkjent som gatebil. 550 Spyder er nok ellers mest kjent som bilen James Dean kjørte seg ihjel i.

Porsche Boxster Spyder vises på bilmessa i Los Angeles i desember, og lanseres på markedet i februar.


Testkjøring av siste versjon Boxster finner du her.

Testkjøring av Carrera GT finner du her.