Utvendig er det ikke mye som skiller en vanlig Carrera fra en Carrera 4.
Utvendig er det ikke mye som skiller en vanlig Carrera fra en Carrera 4.Vis mer

Porsche: På alle fire

Når Porsche lanserer firehjulsdrift og Porsche Stability Management (PSM) sammen med automatgear i 911 kan vi endelig være sikre på at all glede ved å kjøre sportsbil forsvinner.

Porsche 911 er bilen som har blitt kåret til verdens mest sexy, den har pirret utallige hjerter og vært beryktet for sine kjøreegenskaper. Men det viktigste av alt, er at den hele tiden har vært en ekte sportsbil.

Stabilitetskontroll

Dessverre er det iferd med å endre seg. Dagens 911 er nemlig så fullstappet med elektronikk at den har blitt lettkjørt, og i oktober blir det verre. Da kommer 911 med PSM - et system som skal sørge for at bilen retter opp dine feil. Merker elektronikken at du har for stor hastighet inn i kurven, bremser den selv opp ett av hjulene slik at bilen holder seg stabil. Går det fremdeles for fort, reduseres gasspådraget.

Firehjulsdrift

Nytt i oktober er det også at 911 kan leveres med firehjulsdrift. Systemet har viskosekobling på mellomakselen og fordeler kraften trinnløst mellom for- og bakaksel. Fordelene skal være bedret traksjon og forbedrede kjøreegenskaper, noe man kan trenge i en bil med 300 hester og 350 Nm i dreiemoment.

Automatgear

Tiptronic S er ikke noe nytt og spennende. Boxster har hatt systemet siden lansering, det nye er at det i oktober også kommer på 911. Tiptronic S er et automatgear hvor man med hjelp av knapper på rattet kan geare opp eller ned alt etter hjertets lyst og veiens beskaffenhet. Blir man lei, setter man bare gearspaken i "D" og tusler hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra Pitbull til Puddel

Og slik, ved hjelp av i all hovedsak to virkemidler, PSM og Tiptonic S, har Porsche 911 forvandlet seg fra å være en ekte sportsbil til å bli en bil til å vise seg frem i - den har endret deg fra å være en uberegnelig Pitbull til å bli en snill Puddel.

Vi kan bare håpe på at Porsche har utstyr bilen med knapper slik at utstyret kan skrues av. Så kan vi som liker å kjøre bil more oss bak rattet, mens flanørene glir rundt i bygatene i sine nye 911er med firehjulsdrift, PSM og Tiptronic S og viser seg frem.

Relaterte tester