Porsche med firehjulsdrevet GTS

Så er det offisielt: Porsche lanserer 911 Carrera 4 GTS.

 Foto: Porsche
Foto: Porsche Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor mange varianter går det egentlig an å tyne ut av én enkelt generasjon av Porsches legendariske 911?

Vel, vi for vår del ville ha bommet på svaret på dette spørsmålet - men vi burde jo ha tenkt på at GTS-versjonen hittil bare eksisterte med bakhjulsdrift - her var det altså (i etterpåklokskapens tindrende lys) et gapende hull i produktrekken.

Ingen svanesang

Vi tok altså feil da vi i anledning presentasjonen av råskinnet og lettvekteren 911 GT3 RS 4.0 hevdet at det var 997-generasjonens svanesang (det er ingen hemmelighet at 991-generasjonen er rett rundt hjørnet og sannsynligvis vil få première på Frankfurt-utstillingen i høst).

Bred med både to og fire

Vi annonserte 911 GTS som en av Porsches 3,5 nyheter til Paris-utstillingen i fjor høst, med sine 408 hestekrefter, opp med 23 fra Carrera S. Og vi trodde da den skulle leveres eksklusivt med bakhjulsdrift. Men neida, her er den altså med drift på alle fire. I motsetning til de andre modellene i Carrera-programmet, er imidlertid det breddede karosseriet som tradisjonelt hører med Carrera 4-varianten ikke denne gang eksklusivt for versjonen med firehjulsdrift - allerede den bakhjulsdrevne GTS-en fikk det.

Rask

For øvrig er ytelsene GTS-verdige med 4,6 sekunder fra 0 til 100 i standardversjon (sekstrinns manuell girkasse) og 4,4 sekunder med 7-trinns PDK (dobbeltkløtsj-automat). Som vanlig kan akselerasjonstidene ytterligere forbedres ved anskaffelse av Sport Chrono-pakke.

Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche