Tre elektriske prototyper basert på Boxster er allerede laget
Tre elektriske prototyper basert på Boxster er allerede lagetVis mer

Porsche jobber med el-sportsbil

Porsche bekrefter at de kommer til å lage en helelektrisk sportsbil og at prosessen allerede er i gang.

Informasjonen kommer fra Porsche selv og videreformidles av flere bilmagasiner, blant annet motorauthority.com. Her hevdes det at Porsche allerede har utviklet tre elektriske prototyper basert på Boxster.

Testing neste år

Den systematiske testingen av disse bilene skal begynne tidlig neste år. Det er første og fremst de elektriske komponentene som batterier og motorer som skal testes ut og det er derfor ikke sikkert at en kommende elektrisk sportsbil vil være basert på nettopp Boxster.

Erfaringen man får fra testingen vil kunne være nyttig både i utviklingen av hybrider og helelektriske biler. Men Porsche er på ingen måte ukjente med strøm som drivstoff. Cayenne Hybrid er allerede i produksjon og det er ikke lenge siden man viste frem hybridkonsepet 918 Spyder. I tillegg har man utviklet racerbilen 911 GT3 R Hybrid.

Elektriske konkurrenter

Det faktum at både Mercedes og Audi ser ut til å jobbe mot helelektriske sportsbiler, kan nok være medvirkende til at man vil få fortgang i denne prosessen. Men til tross for at man bekrefter at en elektrisk sportsbil vil komme i fremtiden, legger man ingen konkrete tidspunkter for dagen.

Porsche 918 Spyder

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle
Foto: Knut Moberg
Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut MobergDet er nok derfor ikke usannsynlig at testingen er vel så viktig for superhybriden 918 Spyder som trolig skal i produksjon.

Skikkelig Porsche

Strøm ser ut til å bli det kommende store drivstoffet og Tesla har allerede demonstrert at det kan fungere bra i en sportsbil. Porsche er nok derfor på rimelig trygg grunn når de hevder at bilen må inneha typiske Porsche-kvaliteter.

Artikkelen fortsetter under annonsen