Boxster er i dag Porsches billigste modell
Boxster er i dag Porsches billigste modellVis mer

Porsche går nye veier

Porsche innser at finanskrisen favoriserer rimeligere biler og ser nå på mulighetene for å introdusere en billigere innstegsmodell.

Markedet for luksusbiler har blitt klart mindre etter at finanskrisen slo inn for fullt. Det har også Porsche merket, og selv om den tyske sportsbilprodusenten hittil stort sett har konsentrert seg om de dyrere segmentene, tenker man nå nytt.

Betydelig rimeligere modell

Det skal være ønske å kunne tilby en rimeligere modell, helt ned mot 33.000 euro i Tyskland, i følge det tyske bransjebladet Automobilwoche. Til sammenligning begynner dagens billigste Porsche, Boxster, på drøyt 46.000 euro.

Volkswagen-basis?

En helt ny og rimeligere modell fra Porsche passer godt med Volkswagens planer om å lansere en liten midtmotorisert roadster. Denne kunne også dannet basisen for en modell under Boxster i pris og størrelse. Samtidig vil en slik plattform danne et godt grunnlag for å ivareta sportsbilegenskapene Porsche er så kjent for.

Firesylindret motor i Boxster?

I tillegg til å vurdere en helt ny modell, er det også aktuelt å låne en Audi-motor til Boxster. Den firesylindrede turbomotoren i TTS yter 272 hester og vil kunne gi den billigste Boxster-versjonen meget gode ytelser. Samtidig er den billigere enn boksersekseren med 255 hester som i dag er minste motor i Porsches innstegsmodell. En del tusen euro billigere vil denne firesylindrede motoren kunne bli, trolig ned mot 40.000 euro.

Boxster er i dag Porsches billigste modellDet begynner for øvrig å bli en god stund siden Porsche sist syslet med firesylindrede motorer, men de økonomiske problemene kombinert med økt klimafokus tvinger produsentene til å tenke nytt. En hyggelig effekt av dette er at Porsche kan få sin gjerrigste modell noensinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljøfokus

Når det gjelder en eventuell modell under Boxster basert på Volkswagens plattform, vil man trolig kunne se forbrukstall som er ganske nye i Porsche-sammenheng. Volkswagen har allerede varslet at miljøfokuset vil være sterkt i deres versjon av bilen, og dersom Porsche skulle velge å bygge en egen versjon av denne, vil de dra nytte av det. Det er nok likevel lite trolig at Porsche velger like små og forbruksoptimerte motorer som Volkswagen vil. Sistnevnte har blant annet indikert at diesel vil være et aktuelt drivstoff i roadsteren.

Kilder: Automobilwoche, autoweek.nl