Porsche fornyer Cayman og Boxster

Porsche Cayman er ikke gammel, men allerede nå er Porsche godt i gang med å teste ut en oppdatert utgave av den og den takløse tvillingbroren Boxster.

Boxster kom i seneste generasjon i 2004 og Cayman ble lansert et drøyt år senere. Det betyr at det er klart for en facelift neste år. Vår samarbeidspartner Automedia har fanget dem opp under testing i Nord-Sverige. Selv om det ved lanseringen av Cayman ble lagt stor vekt på at det var snakk om en selvstendig modell, har samkjøringen av motorer, og nå kommende oppdateringer, gjort at de fremstår helt og holdent som en åpen og lukket versjon av samme bil. At testingen på bildene foregår parallelt, underbygger dette.

LED

Porsche fornyer Cayman og Boxster

Porsche fornyer Cayman og Boxster

  1. Store bilder
Porsche fornyer Cayman og Boxster


Endringene er ikke veldig iøynefallende og man skal ha et trenet blikk for å se at noe er nytt i det hele tatt. Så er det da også helt i tråd med Porsches evolusjonistiske designfilosofi. Noen nyheter er det likevel og endringene består i nye støtfangere både foran og bak, rundere luftinntak og redesignede LED-lykter i hekken. Frontlyktene vil også benytte seg av denne teknologien som er både moteriktig og svært effektiv.

Dobbeltklutsj-girkasse?

Teknisk sett har Porsche klart å holde kortene tett til brystet. I og med at begge motorene er relativt nye, er det ikke spesielt trolig at disse vil byttes ut. Det som derimot er trolig, er at Porsche endelig kommer med en dobbeltklutsj-girkasse, ála Volkswagens DSG, som gir raskere skift og en langt sportsligere følelse enn de noe gammeldagse automatkassene i Boxster og Cayman. Regn også med finkalibrering av chassiset.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder