Porsche Cayenne for golfspillere

Porsche har bygget to lekre Cayenner for bruk på Golf-banen.

Porsche Cayenne for golfspillere

Porsche Cayenne for golfspillere

  1. Store bilder
Porsche Cayenne for golfspillere


Ikke nok med at bilen er ganske lik en Cayenne, du får også Porsche-logoen i fronten. Golfbilen har også panser, hjulbuer foran, frontlys og "20-tommers" felger som likner på de vi finner på originalen. Golfbilen er i skala 1:2 og er 2,7 meter lang og 1,25 meter bred. I tillegg ligner eksosrørene, baklysene og lastekanten på støtfangeren på det vi finner på en bensinslurpende Cayenne.

Elektrisk

Eksosrørene er bare til pynt. Motoren som får fart på bilen går nemlig på strøm. Vi er litt skuffet over at Porsche her ikke har valgt å utvikle en bitteliten turbomotor til sin golfbil. Elmotoren yter 3,2 hestekrefter og bilen er selvsagt bakhjulsdrevet. Toppfarten er 24 kilometer i timen og bilen bruker bare 10 meter rullebane på å oppnå full fart. Rekkevidden på bilen er omlag 3 mil.

Ikke for alle

Golfbilen er foreløpig kun laget i to eksemplarer og den er grundig testet på Porsches testbane. Begge to skal sendes til en golfbane på Mallorca, Alcanada Golf Course, hvor Hans-Peter Porsche skal kjøre standsmessig mellom hullene. Om det blir bygget flere biler er i skrivende stund uklart.

Store bilder finner du her.

TEST: Porsche Cayenne V6.
TEST: Porsche Cayenne Turbo.

Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder