Porsche Cayenne får ansiktsløftning

Cayenne får snart sin første facelift, men du skal være Porsche-kjenner for å legge merke til de relativt moderate endringene.

Porsche Cayenne får ansiktsløftning

Porsche Cayenne får ansiktsløftning

  1. Store bilder
Porsche Cayenne får ansiktsløftning


Porsche Cayenne ble introdusert ved utgangen av 2002 og har altså snart vært på markedet i fire år. De aller fleste biler får i dag ansiktsløftning i tre-fire-årsalderen, og Cayenne er intet unntak. Det mener i hvert fall vår samarbeidspartner Automedia, som har forsynt oss med bilder av lett kamuflerte ansiktsløftede utgaver.

Nye frontlykter

Bildene viser at Porsche har gått relativt forsiktig frem og at de fleste karosseriplatene har sluppet unna modifikasjoner. Frontlyktene er imidlertid byttet ut med skarpere og noe sintere utgaver. Også dagens firkantende tåkelykter erstattes av nye, små og runde varianter.

I tillegg ser det ut til at Porsche har valgt å bryte opp den store fronten med nye lykteelementer. Turbo-varianten er i hvert fall utrustet smale, liggende lykter i de to ytre luftinntakene, mens de andre variantene ser ut til å få en vertikal variant.

Ny bakfanger

Porsche Cayenne får ansiktsløftning


Heller ikke hekken vil gjennomgå store endringer. Riktignok kan bildene gi inntrykk av Volvo XC90-lignende baklykter, men disse utgjøres kun av teip. De maskerte baklyktene ser ut til å være identiske med dagens, i hvert fall i form.
Bakfangeren derimot, ser ut til å være ny. Mens dagens eksosrør stikker ut under fangeren, vil rørene heretter være innrammet av lakkerte flater. Den nye fangeren preges i tillegg av flere detaljer enn dagens, og møter baklyktene på en annen måte. Samtidig har eksosrørene fått en litt annen design.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Primo 2007

Automedia regner med at den ansikteløftede Cayenne vil bli lansert ved inngangen til 2007, sannsynligvis i sammenheng med Detroit-utstillingen i januar.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder