Porsche Boxster oppgraderes

De fleste bilmodeller får sin første facelift etter å ha vært på markedet mellom fire og fem år. Porsche Boxster ble født i 1996 og en ansiktsløfting var derfor på tide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Porsche Boxster oppgraderes
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ordet "oppgradering" er imidlertid langt mer beskrivende enn "ansiktsløfting" for Boxsters vedkommende. Porsche har nemlig gått usedvanlig forsiktig til verks. De synlige endringene begrenser seg stort sett til et gitter, som er plassert foran luftinntaket i bakskjermen, og en bakrute i glass. Denne erstatter forgjengerens plastrute.

Heller ikke innvendig er det store endringer å spore - en dobbel koppholder er blant de svært få detaljene som skiller den nye Boxsteren fra dagens utgave.

8 nye hester

Under skallet har det skjedd noe mer. Blant annet er motorene oppgradert med en mer avansert ventilstyring. Dagens Boxster-motorer er utstyrt med variable ventiltider (VarioCam) i to trinn. De oppgraderte motorene har fått trinnløse variable ventiltider, noe som gir noe bedre ytelser. Begge de sekssylindrede boksermotorene har fått tilført 8 nye hestekrefter, noe som sørger for at 2,7-literen nå yter 228 hestekrefter. 3,2-literen, som sitter under motorlokket i Boxster S, yter nå 260 hestekrefter.

2 tideler

Selv om effektøkningen i utgangspunktet høres beskjeden ut, har faktisk både Boxster og Boxster S blitt raskere. Boxster skal nå klare øvelsen 0-100 på 6,4 sekunder, mot forgjengerens 6,6, mens Boxster S har kommet seg ned fra 5,9 til 5,7 sekunder.

Også kjøreegenskapene skal ifølge Porsche ha blitt bedre takket være nye, svært lette aluminiumsfelger som har fått ned den uavfjærede vekten.

Beskjeden prisøkning

image: Porsche Boxster oppgraderes

Porsche lover at Boxster-prisen skal holdes uforandret fra fabrikk. Norske myndigheter krever en drøy tusenlapp for hver av de ekstra hestekreftene, men fordi det kun er snakk om 8 stykker, vil nok prisen også i Norge forbli relativt uforandret. Porsche Boxster koster i dag 650.000 kroner, mens storebror S koster 790.000 kroner.

Den norske Porsche-importøren regner med at de reviderte Boxster-utgavene vil være på plass i Norge i månedsskiftet oktober/november.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Porsche-tester
  • Her finner du flere Porsche-nyheter
  • Her finner du våre Porsche spionartikler
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!