Porsche Boxster blir villere

Ekte Porsche entusiaster har kritisert Boxster for lav effekt, den har jo "bare" 204 hestekrefter, og de har dessuten mislikt interiøret som har gitt bilen et litt billig preg. Ny motor og bedre finish skal få entusiastene til å smile snarere enn å sutre.

Med den nye motoren på 2,7 liter har Boxster blitt kjappere. På elastisitetsmålinger i femtegear fra 80 til 120 kilometer i timen bruker den nye Boxster 10,4 sekunder - nøyaktig ett sekund bedre enn hva utgaven med 2,5 liters motor og 204 hester presterte. Toppfarten har også økt, og er nå oppe i de politisk korrekte 250 kilometerne i timen.

Flere hester, og mer moment

Porsche Boxster blir villere

  1. Stort bilde av Boxster

Og det er slett ikke så rart at Boxster med sin nye 2,7-liters motor montert bak seteryggene har blitt kjappere. For ytelsene har økt fra 204 til 220 hestekrefter, og dreiemomentet har økt fra 245 Nm til 260 Nm ved 4.750 omdreininger i minuttet.

Manuell eller Tiptronic

Som standard blir Boxster levert med femtrinns manuell girkasse, men Porsche leverer også automatgir. Tiptronic kjenner vel de fleste til, men i Boxster har det blitt ytterligere forfinet, og forbedringen ligger i at man nå har muligheten til å gire manuelt med gearspaken i "D".

Porsche Boxster blir villere

Fordelene skal, i følge Porsche, ligge i at man nå har muligheten til å overstyre automatikken til enhver tid, og ikke som før da man måtte flytte spaken fra "D" til "M" for å gire manuelt. Spesielt ved kjøring ned lange bakker (motorbrems) og dersom du plutselig får lyst til å kjøre inspirert på en svingete strekning skal systemet gi fordeler fordi du kan ta det i bruk umiddelbart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Girer du ikke etter åtte sekunder går systemet igjen over i automatisk modus, men intervallet forlenges dersom du kjører ned en bakke eller har høy sideveis akselerasjon gjennom en sving.

Høyere kvalitet

Innvendig har Porsche også gjort forandringer med Boxster. Blant annet har de plukket ut materialer som skal gi et mer eksklusivt preg - og det er kanskje smart med tanke på at Boxster tross alt får en prislapp på 624.986 kroner her til lands.

Mer Boxster på DinSide

  • Porsche Boxster S

  • Test Porsche Boxster 2.5