Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Porsche Boxster (1999)

Porsche Boxster er bilen som reddet Porsche opp på trygg økonomisk grunn etter noen tøffe år på tidlig 90-tall. Nå er det god økonomi for deg å kjøpe den brukt!

Porsche Boxster ble først vist som en konseptbil på Detroit-utstillingen i 1993 og demonstrerte at det da kriserammede Porsche-konsernet kunne komme opp med friske ideer. Konseptbilens fantastiske styling ble dessverre kraftig nedtonet i produksjonsutgaven i 1997. Porsche er alltid en drøm å kjøre, og det gjelder i aller høyeste grad også Boxster.

LES OGSÅ:

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Veigrepet er i særklasse, samtidig som bilen er lett å håndtere når du nærmer deg grensen. Bremsene kan misbrukes på det groveste, de beholder temperaturen uansett hva du gjør. Alt føles rett, sittestilling, lyd, girkasse osv. Den seks-sylindrede boxeren på 2,5 liter gir 204 hester og er både sint og myk. 0-100 km/t går på 6,9 sekunder. Toppfarten er på hele 240 km/t. Et lite tips: Med Tiptronic S-kassa er bilen litt kjappere i aksen.

Interiør
På typisk Porsche-vis er det diskret, ryddig og funksjonelt. Kvaliteten er eksepsjonell, dette dashbordet ristes ikke fra hverandre med det første. Oversikten er glimrende, instrumenteringen nydelig og det oser tysk klasse av hele pakka.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Den er litt daff designmessig, men en absolutt perle på veien. Glimrende til allslags kjøring, og en fryd å dra på ferie med. En av de beste alternativene i klassen hvis man tenker fornuft.
Likevel - å eie en Porsche er aldri billig, heller ikke i dette tilfellet. Clutchen har sviktet på biler med bare 25 000 km på telleren, og går vanligvis heden etter rundt 80 000 km. Verre er det at komponentsvikt kan forekomme i motorene, noe som betyr utgifter på linje med statsbudsjettet i Peru. Ta årlig service på et godkjent Porsche-verksted siden datasystemet til motoren må plugges inn i Porsches diagnoserende computer for å finne det som eventuelt er galt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Vi anbefaler å gå for 2000-modellen eller nyere. Denne fikk en sterkere 2,7-liters motor, og de fleste småproblemene var utbedret. Porsche Boxster er en bil som holder seg godt i pris, og det er jo aldri godt nytt for bruktbilkjøperen. Til gjengjeld er utvalget svært godt. Leter du på norske nettsider, vil du finne dusinvis av Boxstere. De tidligste årgangene ligger fra under 200 000 kroner. Legg på rundt hundre tusen for en pen 2,7-utgave fra 2000 eller nyere.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Porsche Boxster (1999)

Glimrende sportsbil til hverdagsbruk

Kan bli dyr i drift, litt for mye frisørfaktor for noen

Se alle våre tester