Porsche 911 Turbo Cabriolet: Sommerfugl i vinterland

Kabriolet-utgaven av vanlige 911 Carrera har vært plass lenge allerede, men den åpne versjonen av 911 Turbo er ennå ikke å finne på markedet. Derimot har vår samarbeidspartner Automedia funnet et eksemplar på vintertest i Nord-Sverige.

Porsche 911 Turbo kom for cirka et år siden og nå er det altså snart klart for kabriolet-utgaven av den voldsomme og særegne sportsbilen. Disse bildene viser at nyheten ikke er langt unna. Det er nemlig ingen maskering igjen på testbilen, og Porsche kan således umulig være særlig redd for spionfotografenes ellers så fryktinngytende linser. Så er da også våren en fin årstid å lansere en kabriolet på, selv om disse bildene viser bilen i et noe mer vinterlig element enn den egentlig hører hjemme i, skjønt kabrioleten er i likhet med kupeen utstyrt med elektronisk styrt firehjulsdrift som sørger for svært gode kjøreegenskaper også på glattere underlag.

Stofftak

Porsche 911 Turbo Cabriolet: Sommerfugl i vinterland

Porsche 911 Turbo Cabriolet: Sommerfugl i vinterland

  1. Store bilder
Porsche 911 Turbo Cabriolet: Sommerfugl i vinterland


911 Turbo Cabriolet skiller seg relativt lite fra kupé-modellen utover mangelen på ståltak. Porsche har motstått kupé-kabriolet-trenden og holder seg til det tradisjonsrike og mer romantiske stofftaket. Mer enn imageårsaker skyldes nok det praktiske og tekniske hensyn. Et stofftak er langt lettere og mindre plasskrevende enn et sammenleggbart metalltak.

Over 300 kilometer i timen

Motoren er den samme 3,6-literen med variabel turbogeometri som i vanlige 911 Turbo. Ytelsene er 480 hestekrefter og 620 (680 med overboost-funksjonen som følger med Sport Chrono-pakken) newtonmeter. 0-100 går på 3,7 eller 3,9 sekunder med henholdsvis automat og manuelt gir i kupeen. Regn med ett tiendel ekstra for kabrioleten grunnet økt vekt. Toppfarten vil ligge like i underkant av 310 kilometer i timen. Denne øvelsen anbefales for øvrig ikke uten taket på, i hvert fall ikke for de med hårvekst på hodet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder