Populær Toyota pensjoneres

Vurderer du å investere i en Toyota Yaris Verso? Da må du skynde deg. Om noen måneder kan det være for sent.

Populær Toyota pensjoneres

  1. Store bilder


Toyota Yaris Verso ble introdusert i 1999 og ble som sin lillebror, Yaris, en populær bil her i landet. Siden starten er det nemlig solgt drøye 6.000 person- og nesten 4.000 varebilutgaver av Yaris Verso i Norge.

Nå er imidlertid tiden snart ute for Yaris Verso. Toyota har bestemt seg for å stanse produksjonen, og den spesielle småbilen går dermed over i historien. Det er nemlig klart at det ikke vil komme noen Verso-utgave av neste generasjon Toyota Yaris, som ventes lansert ved årsskiftet.

Mister fire modeller

Dermed blir Toyotas modellutvalg kraftig desimert her i landet. I likhet med Yaris Verso går nemlig også MR2, Celica og Previa av med pensjon. På personbilsiden sitter Toyota dermed bare igjen med Yaris (byttes snart ut), Corolla (sedan, kombi og stv), Corolla Verso, Avensis (sedan, kombi og stv), RAV4, Landcruiser (LC og LC 100), Prius og Hiace.

Corolla Verso blir Verso

Avensis Verso, som aldri har vært markedsført her i landet, er også tatt ut av produksjon. Det betyr at den eneste gjenværende modellen med Verso i navnet er Corolla Verso. Toyota har derfor bestemt seg for å kutte ut Corolla-navnet, slik at bilen heretter kun vil hete Toyota Verso.

1.100 igjen

Den som er på jakt etter en personbil-utgave av Yaris Verso må skynde seg. Den norske importøren opplyser at den kun sitter på 300 eksemplarer. På varebil-siden er det imidlertid fortsatt mye å velge mellom - importøren opplyser at den sitter på rundt 800 biler.

Det at den norske Toyota-importøren blir sittende igjen med en barbert modellpalett betyr ikke Toyota på verdensbasis har et svakt modellutvalg. Les mer om "Toyotas utrolige verden" her.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder