Polo på tre sylindere

Prisene er nå klare på ny Volkswagen Polo. Importøren håper bilen skal bli Norges mest solgte småbil i 2002.

Polo på tre sylindere
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ser vi bort fra den aller billigste modellen som leveres uten ABS-bremser starter prisene på 163.030 kroner for en tredørs Polo med utstyrsnivå Trendline, og en tresylindret motor på 65 hestekrefter.

Første prøvekjøring under lanseringen på Sardinia, og mer om de forskjellige motoralternativene kan du lese om her.

Nærmest

Tøffeste konkurrent er Toyota Yaris, den koster 144.900 kroner med enn mindre motor, men med tre ekstra hestekrefter. Yaris har ikke så høyt nivå på sikkerhetsutstyret som Polo, og mangler blant annet to kollisjonsputer og elektronisk stabilitetsprogram (ESP) før den er like godt utstyrt som sin tyske konkurrent.

Nesten standard

ESP, som Volkswagen kaller sitt elektroniske stabilitetsprogram, er nesten standard på nye Polo. Den eneste som ikke nyter godt av dette sikkerhetsutstyret er inngangsmodellen med 1,2-liters motor og 55 hestekrefter. Den koster 137.560 kroner.

Volkswagen har dermed nesten holdt det de lovet da bilen ble lansert; kundene skulle få en større bil for samme prisen.

Fire nivåer

Polo finnes i utstyrsvariantene Firstline, Trendline, Comfortline og Highline. Polo Firstline er den billigste. Trendline og Comfortline koster omtrent det samme. Trendline er et sporty alternativ med sportsseter, kjørecomputer og ekstralys som standard. Comfortline har sentrallås, elektriske vinduer foran og oppvarmede speil som standard. Klimaanlegg koster 11.100 kroner ekstra.

Highline har automatisk klimaanlegg som standard, samt sportsseter og sentrallås. Highline koster rundt 14.000 kroner mer enn Comfortline og Trendline.

Tre sylindere

Polo på tre sylindere

Nyheten på motorsiden er to nye tresylindrede bensinmotorer. Slagvolumet er på 1,2-liter og ytelsene 55 og 65 hestekrefter. Også blant dieselmotorene finner vi en tresylindret variant. Den er på 1,4-liter, benytter seg av pumpedyse innsprøytning, og yter 75 hestekrefter.

Fra tidligere kjenner vi 1,4 literen på 75 og 100 hestekrefter, og den største dieselen med 100 hestekrefter og 1,9-liters slagvolum.

Allerede 28. januar er nye Polo klar ute hos forhandlerne. Se komplett prisliste for nye Polo på denne lenken.