Politisirenen, "The Rumbler" prøves nå i New York

Sirenen, som du kan høre og føle, ble utviklet av Joe Baden da han eksperimenterte foran pianoet.

Sirenen som Bader har laget kan lett forveksles med et dataprogram som har hengt seg opp, men sirenen skal gjøre folk oppmerksomme tidligere på at det kommer et kjøretøy som vil ha fri bane.

Da Bader hadde funnet den noe spesielle sammensetningen av toner ville han prøve den ut, og tok en testtur utenfor Florida Highway Testpatrol i Tallahassee. Umiddelbart kom det reaksjoner. Mennesker strømmet ut av bygninger for å finne ut hvor den ukjente lyden og rumlingen kom fra. For sirenene kan ikke bare høres, den kan føles også.

"The Rumbler" er egentlig ikke en sirene i seg selv. Det den gjør er å ta lyden fra sirenen, transpondere den ned til et dypere leie og forsterke den, for så å spille den av gjennom to kraftige basshøytalere som er montert under bilen. Den lavfrekvente lyden høres naturlig nok svært annerledes ut enn en vanlig sirene.

Hvorfor?

Kunne du tenkt deg å få "The Rumbler" på norske politibiler? (Avsluttet)
Ja, det ville utvilsomt gjort meg mer oppmerksom.(80%)
Nei, dette får de holde på med i USA,, ikke i Norge.(20%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

New York Times` reporter, Ariel Kaminer var ute med New York politiet for å lære mer om sirenen. Hun skriver i sin artikkel at hun følte en slags kribling under ribbeina når sirenen ble slått på.

Sirenen er ment å fange uoppmerksomme bilisters oppmerksomhet. Bilister som snakker i telefonen, hører på høy musikk eller av en annen grunn ikke følger med i trafikken, skal få hjelp av "The Rumbler" slik at de blir oppmerksomme på at noe er i gjære.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nytt design på politibiler

Les også: Den stiligste politibilen i verden

Lyden

Sirenen oppnår den ønskede effekten ved å spille sirenelyden med lavere frekvens, mellom 180 og 360 hertz (mellom den 33 og 46 tangenten på et standard piano for de musikkinteresserte). Lyden trenger langt bedre inn i kupéen gjennom harde overflater, som bildører og vinduer, enn høye toner fra vanlige sirener. Når lyden settes sammen med en standard sirene både vibrerer det i kroppen og skjærer i ørene, og resultatet blir vanskelig å ignorere.

Under kan du se og høre sirenen bli testet i New York:

Diskuter synspunkter om "The Rumbler" nedenfor.