Polar 20

Polar 20 var kanskje den snekka som ligner mest på den klassiske sørlandssnekka da den ble lansert for 31 år siden. Lite har forandret seg siden den gang.

Polar 20 er en av ”folkebåtene”. I ikke mindre enn 31 år har denne båten vært i produksjon.

Gammeldags

Og det er ikke mye som har forandret seg siden den første Polar 20 ble sjøsatt sent på 60-tallet. Det er konstruert en innerliner, og dørken er blitt kledd med teakimitasjon i plast. Derfor skal du ikke forvente deg all verdens moderne komfort om bord.

Skjønnhetssøvn til sjøs

Polar 20 er en åpen båt. Forut finner du en vindskjerm, som springer akterover både styrbord og babord. Trenger du ytterligere beskyttelse mot vær og vind må du ta kalesjen i bruk. Kalesjen muliggjør også overnatting; forut er det anlagt tre køyer hvor man kan nyte skjønnhetssøvnen.

Likevel er Polar 20 først og fremst en dagsturbåt. Den åpne løsningen frigjør mye areal, og interiøret tilbyr sitteplass til ti personer.

Populær

Polar 20 koster ny 245.000 kroner med en 18 hk diesel. Toppfarten er med denne motoren oppgitt til ti knop. Polar 20 er en attraktiv båt på bruktmarkedet, og det er derfor ikke helt enkelt å fremskaffe et brukt eksemplar. Båtverftet kan imidlertid fortelle om kort leveringstid på en ny båt.