Skoda Roomster begynner på under 200.000 kroner, men har likevel ganske gode plassforhold
Skoda Roomster begynner på under 200.000 kroner, men har likevel ganske gode plassforholdVis mer

Plasskupp for familien

En typisk familiebil kan fort bli dyr i Norge. Men noen biler gir deg mye plass uten å koste så altfor mye.

Plass er ikke alltid veldig dyrt, selv om vårt avgiftssystem gjør at romslige biler fort kommer opp i ganske høye prisklasser. Noen unntak finnes det likevel og her har vi plukket frem de. Dette er biler for familier som ønsker seg mye plass for lite penger.

Peugeot Partner

Den første bilen vi kan nevne er Peugeot Partner Tepee. Denne finnes både som personbil og varebil og personbilen koster fra 241.000. Da får du en 90-hesters dieselmotor som duger helt greit i denne bilen.

Partner Tepee gir overraskende mye personbilfølelse og vil fungere greit for alle som er mest opptatt av bil som et rent fraktmiddel. Bilen er nemlig stor og romslig både i kupeen og lasteavdelingen. Her kan du ta med deg mye på tur, og komforten er samtidig grei. Du kan også bestille konsernbroren Citroën Berlingo Multispace med 7 seter fra 284.000 kroner.

Kia cee’d

Kia cee’d SW er en romslig stasjonsvogn fra kompaktklassen. Plassforholdene i denne er imidlertid bedre enn man tradisjonelt forbinder med denne klassen. Her er baksetene egnet for voksne og bagasjerommet er romslig.

Cee’d er i tillegg en kurant bil for klassen med greie egenskaper på de fleste områder. Mest imponerende er likevel garantien på hele 7 år og 150.000 kilometer. Det bør gjøre sitt også for annenhåndsverdien. For 200.000 kroner får du den billigste utgaven med en 1,4-liters bensinmotor på 90 hestekrefter. For 20.000 kroner ekstra får du en dieselmotor med samme effekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skoda Roomster begynner på under 200.000 kroner, men har likevel ganske gode plassforhold
Peugeot Partner Tepee
Hyundai i30 CWDet kan også være verdt å vurdere Kias fetter, Hyundai i30, også som stasjonsvogn. Denne koster fra 215.000 kroner, men har da 109 hester fra en 1,4-liters bensinmotor.

Skoda Roomster

Den siste bilen som bør nevnes i denne sammenheng er Skoda Roomster. Denne er tilgjengelig med en rekke svært gode småmotorer til en billig penge. Billigst er 1.2 TSI med turbo og 86 hestekrefter. For 204.000 kroner får du en småsprek 105-hesters utgave av samme motor. Diesel er tilgjengelig fra 202.000 kroner.

Samtidig er Roomster romslig og ikke minst fleksibel takket være den høyreiste fasongen. Både baksetene og bagasjerommet har nok plass til at dette kan fungere godt for en liten familie.

Dersom du først er inne på Skoda, kan det for øvrig være greit å også vurdere Octavia. Denne starter på 212.000 kroner med den lille turbomotoren på 105 hestekrefter og tilbyr også godt med plass, spesielt i lasteavdelingen.