Plass og komfort

Med høytrykksturbo og sportsunderstell sier det seg selv at vår testbil neppe er den mest komfortable, likevel ble vi positivt overrasket...

Og det er -- nær sagt som vanlig -- setene som redder Saab'en. De ekstremt høye stolryggene gir aldeles utmerket støtte til ryggen, og sitteputene er også mer enn lange nok for å tilfredsstille våre krav. Sidestøtten er imidlertid ikke like god, og det er synd -- det setter nemlig klare begrensninger for hvor komfortabelt svingete veier kan forseres.

Også understellet byr på overraskelser, selv om bilen har et senket sportschassi takler den både større og mindre dumper på en utmerket måte, og særlig imponerende er bilens retningsstabilitet på dumpete vei.

Hva fjæringskomforten angår, er Saab'ens svakeste side skarpe dumper i lave hastigheter, da fjæringen kan virke litt stumpete.

Støysvak svenske

Totalinntrykket er likevel at Saab'en er en svært komfortabel bil. Alle brytere, knapper og hendler er solid utført, og etterlater et gedigent inntrykk. I tillegg byr bilen på et svært lavt støynivå, som bare understreker inntrykket -- dette er en bil du gjerne kjører langt med, uten å bli sliten.

Det sørger også førermiljøet for. Alt av betjeninger er plassert i nærheten av sjåføren, og er lett tilgjengelig. Rattbetjenening av det ypperlige stereoanlegget er definitivt et pluss, både for komforten og ikke minst for trafikksikkerheten.

Dessuten er Saab'en svært velutstyrt, og byr på det meste av komfortutstyr. Vår testbil var utstyrt med skinnseter -- som slett ikke er standard. Men for å ha nevnt det; skinnsetene var myke og gode, men ikke så glatte at du får følelsen av å "skli av" setet.

...men trang!

Men plasseringen av ratt og midtkonsoll nær sjåføren sørger også at førermiljøet virker unødig trangt og mørkt. I fremsetet er dette egentlig ikke noe problem -- det ser trangt ut, men du har egentlig allverdens plass. I baksetet er det derimot trangere, og bagasjerommet er heller ikke det største i klassen, men 451 liter rekker til det meste. Legger du ned baksetet, sluker bilen hele 1.410 liter bagasje - som skulle være tilstrekkelig for de fleste.