Plass og komfort

I stasjonsvogner i storbilklassen legges det oftere vekt på fleksibilitet enn på plass, Saab 9-5 Estate er et hederlig unntak i så måte.

Plass og komfort

Bagasjerommet i Saab'en er nemlig digert, og er det ikke nettopp dette som er poenget med en stasjonsvogn -- at du skal kunne ha plass til nær sagt hva som helst? Og når Saab skulle lage stasjonsvogn av 9-5 måtte de naturligvis forsøke å banke hjemmekonkurrent Volvo.

I utgangspunktet kan det høres ut som en nærmest håpløs oppgave når vi vet at Volvo S70 er en av de plassmessig best utnyttede stasjonsvognene i storbilklassen. Dens bagasjerom er på imponerende 960 liter med baksetene oppe, og hele 1.961 liter med baksetene nedfelt (mål i henhold til VDA-norm).

Og Saaben blir slått når det er passasjerer i baksetet, da rommer bagasjerommet 890 liter. Men legg ned baksetene, og bilen svelger unna imponerende 2.067 liter bagasje. I tillegg har bagsjerommet snertne løsnigner med foldbar tildekking, uttrekkbar plate i bagasjerommet for å gjøre lasting og lossing av tunge gjenstander enklere, samt langsgående skinner for skikkelig festing av bagasjen. Bilen kan i tillegg utstyres med separate 12V uttak til for eksempel en kjøleboks i bagasjerommet.

Virker trang

I forsetene er det tilsynelatende trangt, og enkelte i testapanelet reagerte negativt på dette. Årskaen til at det virker trangt, er at midtkonsoll og instrumentpaneler er trukket så nær sjåføren som mulig. Det er ideelt med hensyn til førermiljøet, men inntrykket er at "cockpit" -- for man får skikkelig fly-følelse i Saab 9-5 -- er trang, men det er faktisk brukbart med plass fremme i bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I baksetet har 3 personer ingen problemer med å sitte noenlunde komfortabelt, men for mindre barn kan sitteputen bli i lengste laget slik at ungene ikke får bøyd knærne.

Storbilkomfort

Komfort er også en av Saab'ens sterke sider. I første rekke oppdager man at bilens kvalitet og følelse er gedigen, alt er tett og lekkert sammenskrudd og sammenføyd. Men også med tanke på fjæringskomfort og støynivå står Saab'en seg svært så godt.

Alt i alt gir Saab 9-5 følelsen av at du kjører en minst like stor bil som det du faktisk gjør, og storbil- og luksusfølelsen er påtagelig.