Plass og komfort

Audi A4 1.8T Quattro er en kjøremaskin, og det er først når du får sjansen til en skikkelig langtur du skjønner at komfort er mer enn bare ord.

Plass og komfort

Det er ikke vanskelig å finne seg til rette bak rattet i Audi A4 - men det er vanskeligere å trives. For mørkets onde krefter har så definitivt fått overtaket i vår bil. Bortsett fra treverket er nemlig interiøret sort som synden. Derfor føler du at plassen du har til rådighet er mindre enn det den faktisk er.

Perfekt kjørestilling

For sannheten om Audi A4 er en helt annen. Her kan selv den mest langbente finne en komfortabel kjørestilling, og plassen for de som har oppholdstillatelse på første benk er slett ikke til å kimse av. Det er heller ikke de ergonomiske grepene Audi har gjort. For de har så definitivt tatt konsekvensen av at vi er forskjellige utenpå. Foruten muligheten til å justere setet i lengderetningen, og i høyden, har du muligheten til å justere rattet i høyde og lengderetningen.

Ikke det at vi skal geniforklare Audi for det grepet, det har du nemlig muligheten til i mange andre biler enn Audi. Det er bare det at i Audien har du muligheten til å justere det mye både i høyde og lengde. Å finne kjørestillingen er derfor lett som fot i hose.

Rattet som er i veien

Ett skår i gleden er likevel at rattet skygger for den øverste delen av turtelleren og speedometeret. For noen av oss forsvant tallenes ellers klare tale bak rattringens skygge ved 70 kilometer i timen, og gjetteleken "hvor fort kjører vi nå" har vi begrenset glede over å måtte delta i - spesielt med tanke på at bilen aksellererer fra 0 - 100 kilometer i timen på 8,4 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Takler små ujevnheter bedre

Audi har definintivt lært seg et par ting om komfort. For selv om den forrige utgaven ingenlunde fikk tennene til å riste og nyrene til å blø, er den siste utgaven et langt mer komfortabelt bekjentskap. Nå glir bilen uanstrengt over de fleste ujenvheter, samtidig som den er fast nok til at den ikke finner på noe tull når du lar motorens 150 hestekrefter få spille opp.

Komfortable forseter

Heller ikke setene fortjener kritikk i A4. Forsetene gir god side og lårstøtte samtidig som de er komfortable ved langkjøring. Baksetene er derimot ikke samme solskinnshistorien. For selv om ryggstøtten er bra blir sidestøtten og støtten under lårene i svakeste laget, sammen med at takhøyden er i snaueste laget gjør at baksetet ikke er førstevalget for de lengste av oss.