Plass og komfort

Alfa 166 er bare 472 cm lang, men likevel hevder den seg godt med hensyn til plass. Komforten, derimot…


Sammenlignet med biler som BMW 5-serie, Mercedes E-klasse og Audi A6, er nemlig Alfa 166 minst 8 cm kortere. Likevel går ikke dette utover den innvendige plassen i nevneverdig grad. I forsetene har man nærmest et hav av plass, og i baksetet skal du være lengre enn 190 cm før det begynner å skorte på benplassen. Og Alfaen er bred, hele 182 cm. Dette er mer enn noen av de hittil nevnte konkurrentene. Dette merkes i kupeen, den store bredden gir et svært så luftig preg.

I tillegg har bagasjerommet god kapasitet, med 490 liter har Alfa noe mindre bagasjeplass enn Mercedes E-klasse og Audi A6, men mer enn BMW 5-serie, Saab 9-5 og Volvo V70.

Forfengelighet straffer seg

Fjæringskomforten skal Alfa 166 ha all mulig honnør for, den er aldeles utmerket under de aller fleste forhold.

Men for storbil å være synes vi at bilen har noe for mye dekkstøy ved for eksempel motorveikjøring. Her sporer også bilen en god del, noe som ytterligere trekker ned inntrykket med hensyn til komfort.

Hos importøren, Bergheim/Ugland i Drammen, fikk vi opplyst at de nå forsøkte ulike konfigurasjoner på for- og bakhjulsoppheng (endring spissingsvinkel, bl.a.). Vi våger likevel å gi dekkene skylden for elendigheten.

I bilens vognkort står det oppgitt at bilens dekk i originaldimensjon er 195/65R15. Dette er samme dimensjon som originalt brukes på blant annet Volvo S70, Audi A6 og Mercedes E-klasse. Her hjemme har imidlertid importøren valgt å sette på adskillig større dekk som originalutrustning, nemlig dimensjonen 215/55WR16.

Sagt på en pen måte er det ikke særlig uvanlig at du får en bil som sporer og som må ”gjetes” på slitt motorveiasfalt når du går opp 20 millimeter i dekkbredde. Men i så tilfelle gjør du det frivillig – både for å få bedre og mer sportslige kjøreegenskaper, og for at bilen skal se ”penere” ut med ekstrme lavprofildekk.

I dette tilfellet konkluderer vi med at kjøreegenskapene er svært så bra, og bilen svært så pen – men at forfengelighet uansett straffer seg.