Plass og komfort

Komfort er neppe det første du forbinder med en slik blodtrimmet bil. Men i sannhet er Honda Accord Type R en rendyrket familieracer.


Plassforholdene i den nye Accorden er nemlig rett så gode, og det eneste Accord Type R lider litt for, er at bakseteplassen er noe dårligere. De to Recaro-setene foran stjeler nemlig litt benplass i baksetet.

Nå tror vi neppe at de som vurderer en Honda Accord Type R vurderer den som en familiebil, men poenget er at den utmerket godt kan brukes til en familie på 5. Og det er fullt mulig å få bilen til å se mer ”familie-vennlig” ut, hekkspoileren på vår testbil er – heldigvis – ekstrautstyr. Uten denne hekkspoileren vil du helt klart kunne se at bilen er stylet, men det hele er nokså diskret når den stor bakvingen fjernes.

Familievennlig

BMW er blant de aller flinkeste til å kombinere det sportslige og komfortable, men får nå sterk konkurranse av Honda. Vår test av Integra R avslører en bil som er håpløst ukomfortabel, stiv og støyete som den er. Og selv om Accord Type R er bygget over samme lest, er resultatet helt annerledes.

Fjæringskomforten er nemlig aldeles utmerket, selv i lave hastigheter har vi lite og ingenting å utsette på dens fjæringskomfort. Nokså stivt, javel, men aldri ubehagelig.

Metallisk støy

Støynivået er også nokså beskjedent, Type R har bare mer dekkstøy enn sin lillesøster standard-Accorden. Så er da dekkdimensjonen på ubeskjedne 215/45ZR17, den ekstra bredden på dekkene gir gjenlyd i kupeen.

Motoren burde være det største uromomentet på denne bilen, men er det slett ikke. Faktisk er motorlyden lavmælt symaskinsaktig på lave turtall, motoren går ikke spesielt rent, men det høres ikke ut som en potent racing-motor heller.

Men noe skjer når turtellere passerer ca. 3.500 o/min. Da aner du at det bor krefter i denne maskinen. Og når turtelleren passerer 6.000 er du ikke i tvil i det hele tatt, med et vræl slynger motoren ut alle sine krefter med et øredøvende støyinferno. Ikke særlig familievennlig, med andre ord. Men holder du deg langt unna rødstreken, kan selv bestemor bli fornøyd….