Plass og komfort

Med en total lengde på 419 centimeter er Honda Civic ganske nøyaktig fire centimeter lengre enn en Volkswagen Golf. Likevel svelger bagasjerommet i Civicen 105 liter mindre enn hva bagasjerommet i Golfen gjør.

Plass og komfort

Trass i at plassen foran slett ikke er ille, og at benplass såvel som takhøyde i baksetet holder til personer som strekker seg 180 cm til værs, må vi gi Civic karakteren underkjent på plass.

Lite bagasjerom

Grunnen er selvfølgelig det knøttlille bagasjerommet. Med et lastevolum på 225 liter markerer det et minstemål i klassen. Desverre for Honda er ikke bare lastekapasiteten liten, det er også vanskelig å utnytte den plassen som er. Skylden må bakhjulsopphenget ta. Fjærbein og støtdempere gjør nemlig store innhogg i den lille plassen som er. Legger du ned baksetene, en operasjon som forøvrig er veldig enkelt, øker du lastekapasiteten til 600 liter. Det kan høres mye ut, men er det ikke når vi vet at en Golf da svelger unna 1.184 liter - eller nesten dobbelt så mye som Civic.

Gode seter foran, verre bak

Trass i at vi gir bagasjerommet det glatte lag, skal vi rose forsetene og komforten i bilen. For på langkjøring fungerer Honda Civic. Forsetene gir god lår- og sidestøtte samtidig som de byr på en høy grad av komfort. Det eneste vi manglet var muligheten til selv å kunne regulere graden av korsryggstøtte.

Baksetene er imidlertid ett annet kapittel. Voksne mennesker vil klage over for kraftig korsryggstøtte, og manglende lår- og sidestøtte. For barn passer imidlertid baksetet bedre, og innstiget er enkelt for 3-dørs kombikupé å være siden forsetene sklir langt fremover når man legger ned forseteryggen.

Oversiktlig og komfortabel

Ute på veien overbeviser Civic med lavt støynivå og komfortabel fjæring. Selv små, og skarpe ujevnheter filtreres bort uten at det går nevneverdig ut over komforten til føreren og passasjerene.

Førermiljøet er i tillegg oversiktlig, og alt av betjeningsorganer sitter inne rekkevidde fra førerplassen. Med mulighet for å justere vinkelen på sitteputen og høyden på rattet er det heller ikke vanskelig å finne den riktige kjørestillingen.