Plass og komfort

Plassen i Golf stasjonsvogn har naturligvis blitt bedre enn hos Golf kombikupe, men har komforten måtte lide for at plassen skulle øke?

Sammenliknet med en vanlig Golf er økningen i bagasjeplass formidabel. For i forvandlingen fra kombikupe til stasjonsvogn har plassen målt i liter økt med 130. Dermed har den hittil største Golfen muligheten til å frakte med seg 460 liter bagasje, fem mennesker og et par kopper i koppholderen.

Dobbelt bunn

Bagasjeplassen som Volkswagen stiller til rådighet i Golf stasjonsvogn er dessuten lett å utnytte. Skjemmende hjulhus som spiser både plass og anvendelighet er så godt som eliminert. Det burde derfor ikke by på noen problemer å utnytte hele lastevolumet bak den brede og høyreiste bakdøren , dersom du skulle ha bruk for det.

Alt er likevel ikke bare fryd og gammen. Enkelte vil nok mislike lasteterskelen som bagasjen må løftes over når du skal tømme bagasjerommet.

Som Golfer flest

Rent bortsett fra den ekstra bagasjeplassen er Golf stasjonsvogn og Golf kombikupe identiske. Det betyr godt med plass til personene på første rad, og litt mindre til de som blir henvist til baksetet. Likevel er både benplass og takhøyde i Golfen tilstrekkelig for voksne, og barn vil garantert like den høye sitteposisjonen som gjør det mulig for dem å se ut.

Golfen vi hadde til test var en Highline. Det betyr sportsseter, og alskens utstyr som hjertet kan begjære. Setene gir god sidestøtte både til lår og rygg, samtidig som et vell av justeringsmuligheter - og ikke minst høyde og dybdejustering av rattet - gjør det enkelt å finne en komfortabel kjørestilling.

Stiv, men komfortabel

Komforten i Golfen er det lite å utsette på, trass i at fjæringsoppsettet er stivt. Mest merker du det over korte ujevnheter, men ubehagelig eller ukomfortabelt blir det ikke. Heller ikke støynivået er påtrengende, men om vi skal være riktig pirkete kan vi klage litt på dekkstøy.