Plass og komfort

Med hensyn til størrelsen plasserer Citroën Xsara stasjonsvogn seg i kompaktklassen, men der utgjør den til gjengjeld en av de mer rommelige og komfortable alternativene.

Franskmenn er kjente for å lage komfortable biler, og Xsara er langt fra ukomfortabel selv om fjæringskarakteristikken er stivere enn man er vant til fra den kanten.

Fin balanse

For Xsara glir ikke bare over små og skarpe ujevnheter, den retter de ikke umerkelig ut - Xsara kjører over, rister litt på seg og fortsetter. Lange ujevnheter er bedre, og bilen forblir stabil også i høyere hastigheter. Citroën Xsara har nemlig et konvensjonelt hjuloppheng, og den er stivere enn hva man er vant til fra Citroën. Ukomfortabel er bilen likevel ikke. For Citroën beviser nok en gang med Xsara at de kan avstemme en bils fjæring, og i denne bilen har de funnet en fin balanse mellom kjøreegenskaper og komfort.

Vi retter likevel en pekefinger til Citroën, for det er for mye hjulstøy i Xsara ved kjøring på grov og slitt asfalt.

Mye plass

Bak rattet er det likevel lett å trives i Xsara. Forsetene er gode, trass i at sitteputen nok blir litt kort for enkelte. Likevel er sidestøtten til lår og rygg bra, men sidevangene er for myke og har en tendens til å gi etter. Vi ønsket oss dessuten muligheten til selv å kunne justere korsryggstøtten.

I SX utgaven av Xsara er høydejustebare seter standard, derfor hadde det vært bedre om rattet hadde vært justerbart i lengden og ikke i høyden. Likevel, det er lett å finne en komfortabel kjørestilling i Xsara.

Rommelig

Citroën Xsara er 4,35 meter lang og snaue 1,7 meter bred, likevel har Citroën gjort en glimrende jobb hva gjelder plassutnyttelsen. Både foran og bak er nemlig plassen bra, og tre voksne i baksetet går dersom turen ikke er for lang.

Bagasjerommet, med sine 517 liter lastevolum burde også holde for de aller fleste, men dersom du skulle trenge mer plass er det godt å vite at det er en relativt enkel prosess å legge ned baksetene. Gjør du det får du et helt flatt gulv som kan romme opp til 1.512 liter.