Plass og komfort:

Megane er en utpreget komfortabel og praktisk bil. Fire personer med tilhørende bagasje fraktes uproblematisk hvor man måtte ønske.

Plass og komfort:


Megane er en komfortabel og rommelig bil. Plassen i forsetet er bra og det går greit å justere inn setet slik at du sitter godt. Plassen i baksetet er meget bra, det er god plass til to voksne over lange etapper. Hvis det er behov for å frakte tre voksne i baksetet bør derimot distansen ikke være for lang. Men sjåføren bør være forsiktig i svingene for sidestøtten i setene kunne vært betraktelig bedre, den er rett og slett alt for myk.

De fleste barn og ungdom vil fint finne seg til rette i Meganes baksete, som er bedre enn hva man er vant med i kompaktklassen.

Noen detaljer er ikke bra

Lange sjåfører vil finne det upraktisk at ikke rattet kan justeres i lengden. Dette gjorde det vanskelig for vår testsjåfør å plassere sine 196 cm i en posisjon som er optimal. Men du trenger ikke være 196 cm lang for å få problemer med dette, når rattet ikke kan justeres i lengden kan mange oppleve problemer med at de enten blir sittende for nært rattet, med passe avstand til betjeningsorganer, eller med passe avstand til rattet og alt for lang avstand frem til brytere og hendler.

Knappene til de elektriske vindusheisene sitter for eksempel nederst i døren utenfor rekkevidde for mange, og bryterne for setevarme er plassert på gulvet foran girspaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Praktisk bagasjerom

Bagasjerommet er i en klasse for seg i Megane. Gulvet har samme bredde hele veien og innlastingshøyden er lav. Dette gjør av- og pålessing til en enkel affære. Bakseteryggen kan deles 1/3-2/3. Volumet er på hele 485 liter med oppfelt baksete, og bagasjerommet er også av de lengste i kompaktklassen noe som gjør det svært anvendelig.