Plass og komfort

Skoda Octavia minner veldig om sitt tyske slektskap på mange punkter. Det vil si at de som sitter foran blir prioritert på bekostning av baksetepassasjerene.

Plass og komfort


Foran i Octavia skal det mye til å ikke finne en perfekt kjørestilling. Ratt som kan justeres både i lengde og høyde samt at setene foran har en veldig god høydejustering gjør at du kan sitte med god plass til bena samtidig som du har en god kjørestilling. I tillegg har setene foran god lår- og sidestøtte. Mange har mye å lære av setene til Skoda Octavia.

Bak er riktig nok situasjonen litt annerledes. Baksetet har litt dårlig lårstøtte og seteryggen er "flat". Takhøyden er heller ikke av de beste i klassen. Litt trekk for baksetet i Skoda Octavia, men det egner seg selvfølgelig bedre for barn av litt mindre format.

Komfortabel

Skoda Octavia har faste og ganske harde seter. Den har i tillegg konsis og ganske hard fjæring. Dette trodde vi ville gi en ukomfortabel oppførsel, men det oppleves ikke slik. Octavia sluker ujevnheter og dumper i stor stil og gir sine passasjerer en meget hyggelig reise selv om underlaget skulle være dårlig. God ergonomi, klimaanlegg og midtarmlene er i høyeste grad med på gjøre Skoda Octavia til en langturbil i eliteklassen.

God bagasjeplass

Skoda Octavia sluker store mengder bagasje. Med baksetet oppfelt rommer det hele 548 liter. En VW Passat rommer f. eks 495 liter og en Ford Mondeo rommer 540 liter. Disse bilene med klimaanlegg og henholdsvis 125 hk og 115 hk koster 30.000 kroner og 15.000 kroner mer enn Octavia. Baksetet er fleksibelt og er delt i forholdet 1/3 og 2/3. Med nedfelt baksete rommer Skoda Octavia hele 1.512 liter. Med en total lengde på 1,7 m og et helt flatt gulv skulle det ikke by på problemer å bruke Octavia som flyttebil.

Artikkelen fortsetter under annonsen