Plass og komfort

Evasion har et halt flatt gulv, som gjerne kjennetegner en typisk flerbruksbil. Passasjerene fordeles på tre seterader, og det er syv enkeltstående seter i kupeen…eller seks eller fem eller fire eller tre eller to…

Plass og komfort


Med Evasion behøver du ikke kjøre rundt med flere seter enn du trenger. Skal du ha med deg hele vennegjengen på seks, er det ikke noe problem. Men trenger du ikke mer enn et par seter, kan alle baksetene tas ut. Prosessen er rimelig enkel, og setene er ikke tyngre enn at en person med gjennomsnittlig slett fysikk kan gjøre det og slippe unna uten å pådra seg ryggprolaps.

Bakseteplassen

Det får en ny dimensjon å være baksetepassasjer i Evasion. Setene er behagelige, med god sidestøtte både til rygg og lår. De som sitter på andre benk bak fører og forsetepassasjer kan benytte seg av nedfellbare bord fra seteryggene foran, og midtsetet på andre rad kan også felles ned og brukes til bord.

Siden gulvet i kupeen er flatt, blir man sittende med en ganske bratt knekk i knærne, men da det er god plass mellom seteradene til å strekke ut beina, blir ikke dette noe stort problem. Ett av passasjersetene har også et innebygd barnesete for barn mellom 15 og 36 kilo.

Oversiktlig førerplass

Forsetene yter god sidestøtte både til rygg og lår, og har nedfellbare armlener mot midten av bilen. Vi opplevde imidlertid at vi ble slitne i knærne under lengre turer, fordi vi ble sittende med en såpass kraftig knekk i knærne. Hva gjelder kjørestillingen, sitter du høyt og har god oversikt over verden rundt deg. De to forsetene kan også snus rundt 180° -- fortrinnsvis når bilen står stille!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Evasion har mange oppbevaringsrom rundt omkring i kupéen, til og med uttrekkbare skuffer under forsetene, men vi savner likevel små rom rundt sjåføren til å legge småpenger og liknende som man kan trenge under kjøring.

Liten plass til bagasje

Det største aberet med Evasion er bagasjeplassen. Det meste av kupeen er brukt til seter, og med alle setene i bruk er levner det ikke mye plass til bagasje. Tar du ut alle setene, eller for eksempel bare den bakerste seteraden, får du selvsagt godt med bagasjeplass. Problemet da blir hvor du skal gjøre av setene du vil fjerne – vil du oppbevare dem i bilen er du nesten like langt. Er man en stor familie som behøver alle seteplassene, får man problemer med å plassere bagasjen.