Plass og komfort

Dette er to ting som Volkswagen kan: Det skorter ikke på verken plass eller komfort i denne sedanen.

Plass og komfort

I sedanutgaven av Passat er ikke plass noe problem: det er godt og rommelig både til sjåfør og forsetepassasjer, til svigermor i baksetet, og til et hav av pakkenelliker i bagasjerommet.

Behagelige forseter

Forsetene i Passat er manuelt justerbare i både lengde og høyderetning, og har en manuelt justerbar korsryggstøtte. Sammen med rattet, som kan justeres både i høyde- og i lengderetning, er det enkelt å finne korrekt sittestilling. Sitteputen strekker seg godt fremover mot knehasene, slik at du får god støtte under beina. Sidestøtten til lårene er det heller ingenting å utsette på, men sidestøtten til ryggen er det verre med.

Selv de mest bredskuldrete av oss hadde problemer med å finne sidestøtten til ryggen. Sidestøttene er der, men det er satt av plass til en svært bred ryggtavle mellom sidestøttene, slik at vi bare får gleden av én av gangen. Dette resulterer i at vi blir hengende på den ene, mens den andre står uvirksom langt ute på venstre flanke.

Svært rommelig baksete

Baksetet er svært rommelig -- ja selv med tre voksne i baksetet går det greit, selv om det må sies at det ikke er noe for de med angst for nærkontakt med andre mennesker. Takhøyden er grei, og beinplassen er også tilstrekkelig selv for de mer langbeinte av oss. Sidestøtten til ryggen er ikke av de største, men i og med at setene er trukket med det friksjonsdyktige Alcantara-skinnet sammen med litt skinn, sitter vi rimelig stødig likevel. Sitteputen i baksetet kunne godt vært noen centimeter lengre, for den gir ikke mye støtte til beina. For mindre barn vil det nok ikke være noe problem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun to 3-punktseler i baksetet

Ett ganske kraftig minus ved Passaten sitt baksete, er for øvrig sikringsmulighetene. Merkverdig nok er det bare fire 3-punktsseler i denne VW-modellen, som altså betyr at det bare er to 3-punktsseler i baksetet. Har man selv flere barn eller skal frakte flere barn melder behovet seg ofte for flere 3-punktsseler i baksetet, da det kan være vrient å finne barneseter som kan festes med 2-punktseler. Det er også ganske vanlig at nye bilmodeller av vår tid har 3-punktsseler til alle passasjerene. Merkelig er det også at Passat bare har to 3-punktsseler i baksetet når Golf har tre.

Meget god lastekapasitet

Når du åpner bagasjerommet på Passat ser du inn i et svært gap som virker enormt og uendelig. I harde tall og fakta er også bagasjerommet stort: Det rommer 475 liter bagasje, og har du behov for enda mer plass enn dette, kan selvsagt bakseteryggen deles og felles ned -- og du har en laste kapasitet på 800 liter. Bare så det er brakt på det rene: sammenlignet med andre sedaner i denne klassen, hevder Passat sitt bagasjerom seg i teten blant de rommeligste.