Plass og komfort

Med relativt enkle og velkjente midler har Mazda laget en bil som byr på godt med plass, men dens sterkeste side er komfort.

Publisert
Plass og komfort


For denne bilen er komfortabel på nær sagt alle måter. Vi lot oss spesielt imponere over fjæringskomforten, og den nærmest totale mangel på støy fra vind, vei, dekk og drivverk. Dessuten byr både fremsetene og de bakre setene på en høy og god sittestilling, sågar med akseptabel sidestøtte.

Komforten for både fører og passasjer er imidlertid avhengig av at bilens sjåfør tar livet med ro, og ikke haster av gårde på vei opp til fjellet. For -- i likhet med mange andre flerbruksbiler -- krenger Mazda MPV kraftig ved "inspirert kjøring" på svingete veier.

7 seter med muligheter

Bilen har 7 enkeltstående seter som alle kan justeres individuelt med tanke på benlengde og ryggvinkel. I alle setene, med unntak av førersetet, kan bakseteryggen foldes ned, eller setet fjernes helt og fullstendig.

Dermed kan man laste inn gjenstander som er inntil 214 cm lange, og tilgjengelig innvendig kupehøyde er om lag 121 cm. Med alle setene i bruk er bagasjevolumet nokså beskjedne 297 liter -- skal man på fjelltur med 7 personer gjelder det altså å pakke med omtanke -- og utnytte plassen maksimalt. Kofferter er bannlyst, og skiboks med ekstra plass er nærmest en betingelse.

Med 2. og 3. seterad ute kan du imidlertid kjøre flyttelass med om lag 1.600 liter bagasjerom tilgjengelig.

Setene er imidlertid nokså tunge å løfte og tungvinte å ta ut og sette inn, og tar dessuten nokså mye plass dersom de må stues vekk i en garasje eller lignende.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer