Plass og komfort

Det er lite trolig at plass eller komfort er blant de viktigste kriteriene for at man velger seg en Subaru Impreza GT Turbo eller en Audi S3. Likevel var det ikke vanskelig å kåre noen vinner.

Plass og komfort

Komfort er vel ikke det første man tenker på når man synker ned i bøttesetet og griper rundt den tykke, skinnkledde rattringen i Subaru Impreza GT Turbo.

Audi S3 mest komfortabel

Men faktum er at man etter en stund på motorvei begynner å irritere seg over støynivået i bilen. For i Impreza GT Turbo hører du klart og tydelig støyen fra dekkene, motorens jobbing og tannhjulenes kverning - lyder som er fullt ut passene og gledelige når man kjører inspirert, men som blir masete på lange strekk langs landeveien. Sammenliknet med S3 blir derfor Impreza taperen av de to hva kommer til komfort - og det er slett ikke merkelig.

For mens Subaru Impreza GT Turbo i første rekke trives når svingene kommer tett og asfaltens jevne overflate byttes ut med grusveiens hull og vaskebrett, trives S3 best langs neonopplyste boulevarder og i jevn hastighet langs brede motorveier. Det merker man også på fjæringskomforten, og selv om forskjellene er minimale blir det S3 som trekker det lengste strået også her.

Best finish i S3

Plass og komfort

Interiøret i Audi S3 er dessuten mer forseggjort enn det man finner i Impreza GT Turbo. For materialene i S3 er bedre, og designet langt mer eksklusivt enn hva man finner i Impreza.

Likevel bedrar skinnet litt, for setene i S3 ser svært så innbydende ut der de er trukket i skinn og alcantara, men faktum er at stoffsetene i Impreza GT Turbo er de beste å sitte i for rygg og lår.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mest plass i Impreza

Det blir litt urettferdig å sammenlikne plassforholdene i de to bilene, for mens Impreza er en sedan er S3 en kombi-kupe. Derfor vil naturligvis Impreza vinne duellen om plass, ikke bare fordi den rent faktisk har bedre plass en S3 - men også fordi den er mer praktisk med sine fire dører.

Vi har derfor lagt svært liten vekt på plassvurderinger når sammenlagtresultatet skulle regnes ut.

Testvinner plass og komfort

  • Tesvinner komfort: Audi S3

  • Testvinner plass: Subaru Impreza GT Turbo