Plass og komfort

Jo da, både Honda Accord Type-R og Ford Mondeo ST200 er bygd på basis av til dels trauste familiebiler. Men er det fortsatt plass til kjernefamilien i disse monstrene - eller må barnesetene vike for hjelmer og kjøredresser i Nomex?

Duellen om komfort vinner Ford med Mondeo ST200, og det er nok i første rekke støynivået som gjør den til vinner. For i 80 kilometer i timen i femtegir målte vi 75 desibel i Accord Type-R mens ST200 ikke greide å bråke mer enn at vårt måleutstyr stoppet på 70,5 desibel. En stor forskjell når vi vet at tre desibel er en fordobling av støynivået…

ST200 har de beste setene

Setene gjør også sitt til at ST200 blir vinneren hva gjelder komfort, for bedre seter skal man lete lenge etter. Både sidestøtte og lårstøtte er eksemplarisk og kjørestillingen sitter som et skudd. Og det er egentlig litt overraskende, for det er setene i Accorden som ser mest lovende ut, men på lange turer merker man at blant annet korsryggstøtten i Type-R kunne vært bedre. Men bevares, det er fortsatt langt igjen før man begynner å klage.

Over humper og ujevnheter

Trass i at vi utroper Mondeo ST200 til den mest komfortable av de to, har tyskeren en alvorlig svakhet. For fjæringskomforten, og spesielt over korte ujevnheter, er ikke på samme høye nivå som hos Honda - og selv om Type-R er stiv behersker den på alle måter ujevnheter bedre enn hva ST200 greier.

Plass

Plassmessig greier derimot ikke ST200 å hevde seg mot Accord Type-R, og man trenger ikke engang å ta frem målebåndet for å fastslå at Mondeoen er den minste av de to. Minst bagasjerom har også Mondeo, og begge har gjort synden å tillate innvendige bøylehengsler på koffertlokket.

Testvinnere Plass og Komfort

  • Testvinner komfort: Ford Mondeo ST200

  • Testvinner plass: Honda Accord Type-R