Plass og komfort:

Golfen har komfort som en av sine største fortrinn. Det er få som kan stille opp med lignende egenskaper i denne klassen. Som vanlig har også VW klart og stille til disposisjon en fremragende førerplass.


Til tross for sitt beskjedne ytre er Golf svært rommelig innvendig. Kupeen rommer greit fire personer og med litt godvilje klarer du også å trykke inn femtemann i baksetet. Bagasjerommet er dessverre ikke fullt så bra. Det ligger litt under middelnivået i klassen og mangler dessuten praktiske detaljer som muligheter for å sikre lasten.

Flate seter

På førerplass er det, takket være et ratt som kan justeres både i høyde og lengde, veldig lett å finne en god førerposisjon. I tillegg kan setet justeres mye i høyden. Dette gjør at Golf er en bil som egner seg veldig både for de som er veldig lange og de som er veldig korte. Setene i Trendline er derimot ikke akkurat ment for aktiv kjøring. De mangler sidestøtte både i seteputen og i ryggstøtten.

Baksetet er rommelig og det er god takhøyde. Benplassen kunne selvfølgelig vært bedre, men det er ingen andre i klassen som kan skilte med den helt store danseplassen bak heller. Et stort negativt moment med baksetet er at verken seteryggen eller sitteputen er delt. Dette veldig synd, siden det gjør at tre personer og lange gjenstander ikke kan fraktes samtidig.

Taus og behagelig

Golfen er justert for at alle som blir befraktet, skal ha det så behagelig som mulig. Støynivået er svært behagelig og Golf avgir ikke mye støy verken fra dekk eller motor. På dette området er Golf en av de bedre i klassen og mange andre har mye å hente ved å bli bedre her.

Fjæring og demping passer også godt for de som liker komfort. Ujevnheter og dumper absorberes greit og det skal mye til for at det blir plagsomt på dårlig vei.

Noe som kan virke som en detalj er belysningen i dashbordet. VW har en knall blå belysning i instrumentbordet som er stilig og behagelig å se på.