Plass og komfort:

Ibiza er litt større enn Volkswagen Polo og litt mindre enn Golf. Når du sitter i Ibiza kjennes det ut som om du sitter i nettopp: en Polo eller en Golf.


Vi har så vidt nevnt førermiljøet, som utvilsomt er i slekt med Polo. Da vi prøvekjørte Polo TDI for litt siden, bemerket vi det kraftige overhenget på midtkonsollen. Dette finner vi også i Ibiza, men i spanjolen er alle betjeningsorganer plassert på oversiden av overhenget, slik at det ikke er noe problem å nå noen av de. Problemet med denne spisse kanten er at den støter mot beina til den gjennomsnittlig høye mannlige føreren, og ved et eventuelt sammenstøt eller brå hendelser, vil denne kunne treffe kneet med uheldig utfall.

Et problem med førerplassen, er de manglende oppbevaringsstedene for småtterier som småpenger etc. Flaske- eller koppholdere er også ikke-eksisterende, til sammen blir dette ganske irriterende.

3-2-1-Varsko her

Kjørestillingen ellers er heller ikke ideell. Førersetet kan justeres i fire retninger: fremover og bakover, og opp og ned. Egentlig er ikke dette helt riktig, da høydejusteringen er svært upraktisk. Setet vippes bare oppover i bakkant, slik at når du når en viss høyde så er det bare å sette på hjelmen og brillene og gjøre deg klar til utskytning. Ingen behagelig løsning for de som er små og som samtidig vi se over rattet…

Vanskelig stilling

Det er heller ikke lett å finne den perfekte kjørestilling verken for lange eller korte. Vårt problem var at når vi hadde fin avstand til pedalene, ble avstanden til rattet og girspaken litt i lengste laget - som blir slitsom på lengre turer. Mye av dette problemet kunne vært løst med et lengdejusterbart ratt, som altså ikke er den spanske virkeligheten på denne småbilen. Seat tilbyr imidlertid dette både på Toledo og Alhambra.

Vår slitne korsrygg savnet sårt en justerbar korsryggstøtte, ellers var det god sidestøtte både til lår og til rygg, og sitteputen har fin lengde.

Brukbart baksete

I baksetet er det bedre plass enn det ser ut til ved første øyekast. Sitteputen har overraskende fin lengde, og sidestøtten er også grei til å være i et baksete i en slik småbil. Sidestøtten mot midten av bilen består av en opphøyning, som en eventuell tredjeperson i baksetet må sitte på: Ikke veldig behagelig. Beinplassen i baksetet er også svært god for voksne opp til rundt 170 centimeter - når de i framsetet ikke breier seg veldig mye, vel å merke.

Rygglenet i baksetet har en bakdel: det er så altfor kort. Personer over halvannen meter vil få noe av ryggtavla stikkende opp over rygglenet. For små barn er dette selvsagt ikke noe problem.

Støyende spanjol

Hva gjelder fjæringskomfort, er Ibiza litt stiv - dette kan du lese mer om i avsnittet om motor og kjøreegenskaper. Spanjolen er heller ikke av de stilleste: Det er en god del vindstøy og dekkstøy som trenger inn i kupeen og forstyrrer de spanske rytmene.