Plass og komfort

Skal du først ha deg en Maxima, kan du like gjerne gjøre som i vår testbil -- kjøp full pakke.

Plass og komfort


Grunnprisen på Maxima 2.0 QX er 323.000. Legg på 20.000, og du får utstyrspakken SE, som blant annet inneholder gassutladningslamper (xenon), lettmetallfelger, speil med automatisk avblending, trefinish i interiør osv. Legg til 12.000 og du får automatgir (kan godt sløyfes, bilen blir vesentlig tregere), og legg til 10.000 for skinninteriør. For 365.000 har du dermed "full pakke".

Og da har du også en svært komfortabel bil med et behagelig lavt støynivå der få lyder skiller seg ut som plagsomme. Maximas tidligere problem -- nemlig dekkstøy -- er redusert til et minimum og er bare tydelig på svært ru asfalt i høye hastigheter.

Førerplass med mangler

På et område har Nissan imidlertid forbedringspotensiale. Med så gode seter (skinn, og elektrisk justerbare) er det ikke vanskelig å sitte godt, men det er mer vrient å finne den ultimate kjørestillingen fordi rattet kun er høydejusterbart, ikke dybdejusterbart.

I tillegg er bilstereo og betjening av klimaanlegg plassert litt for langt fra de fleste sjåførers fingre.

Fast og bestemt

Et annet område Nissan behersker godt er fjæringskomfort, vår testbil greide de fleste av sine prøver med bravur. Bare på middelstore dumper i høy hastighet ble det aningen for fast, og i lave hastigheter volder fartsdumper ørsmå problemer, da bilen blir litt for myk foran.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg har bilen en imponerende retningsstabilitet som også bidrar til høy komfort.

Svært nær

Det aller viktigste når det gjelder storbiler, er hva slags følelse de gir deg. Og Nissan har virkelig greid å gi inntrykk av at Maxima er en svært stor bil, og kvalitetsfølelsen med tanke på materialvalg er adskillige hakk bedre enn på foregående modell.

Likevel er det et par detaljer vi gjerne skulle ha sett annerledes. Hva er for eksempel den løse plastluka som er plassert rett over stereoanlegget? Hva med den rare, knallrøde knappen på girkassen? Hva med det glorete stereoanlegget som krasjer fullstendig med interiøret? (Nåja. Du kan jo selv velge hva slags bilstereo du skal ha.)