Plass og komfort

Det er mange fellestrekk mellom den gamle og den nye Bobla. Flest hva angår plass, så å si ingen når det gjelder komfort.

Boblas runde form men relativt korte lengde åpner nemlig for svært god takhøyde, og fra førerplassen er Beetle en aldeles utmerket bil. Kupeen gir et svært så luftig inntrykk, og selv den av våre testere som måler rundt 196 cm på sokkelesten har plass igjen før hodet stanger i taket.

Men ingen greide å sitte i baksetet. Benplassen er mer enn tilstrekkelig for de fleste, men personer over 170 cm har problemer med å få plass i høyden.

Førermiljøet er preget av detaljer med retro-design, som i det store og hele fungerer rimelig greit. I god Boble-stil har VW måttet finne plass til alle instrumenter og betjeningspaneler over midtkonsollen, det har de også greid.

Det fører imidlertid til at andre elementer som normalt finner plass i midtkonsollen er plassert under der man normalt finner midtkonsollen. Sigarettenner og aksebeger er plassert så langt fremme som overhodet mulig, og det er nærmest trafikkfarlig å sysle med disse to mens man kjører bilen. To koppholdere er også plassert der fremme, men høyden under dashbordet er så liten at våre hjemlig halvlitersflasker ikke får plass i koppholderne. Kaffekopper i papp fra bensinstasjon og mineralvannsbokser er det eneste som får plass.

Ikke egnet for barn

Personer under 170 har som nevnt plass i baksetet. Likevel er vår påstand at denne bilen egner seg svært dårlig for barn. 3-dørs kombikupeer er i vanligvis svært upraktiske for de aller minste med tanke på å plassere barna i barnesete, det er vrient, tungvint og upraktisk. Barn som selv kan sette seg inn i baksetet vil også ha problemer med å finne seg til rette på grunn av bilens høye vinduskarmer -- det blir umulig å se ut av vinduet.

I tillegg er bagasjerommet veldig lite, har du fått plassert et lite barn i baksetet kan du ikke regne med å få med deg barnevogna i bagasjerommet.

…men suveren komfort

Forsetene gir svært god støtte, og du sitter godt og oppreist i forsetene. Kjørestillingen er svært god, og støynivået i bilen er svært lavt. Det er artig å notere at 1,6-literen passer svært godt til bilen, vi mistenker sågar VW for å ha tilpasset eksosanlegget til å gi så "riktig" lyd som mulig.

Fjæringskomforten er også eksemplarisk -- og vi tør påstå at den faktisk er bedre enn i Golf.