Plass og komfort

Joda, TT Roadster har noen sterke sider også. Åpenbart.

Plass og komfort

Den første er så subjektiv som den kan få blitt, og kan oppsummeres i ordet "appell". Med et mildt sagt oppsiktsvekkende utseende, har TT fått mange fans, og det er svært sjelden undertegnede har kjørt en bil som mange mennesker har snudd seg etter, og som mange mennesker har så sterke meninger om.

Og da er halve hensikten med en slik roadster oppnådd. Med taket nede skal man både se og bli sett, selv om verbet "sett" gjerne kunne bli byttet ut med "beglodd".

Lite vind i håret

Mens vi snakker om TT'ens sterke sider, kommer vi heller ikke utenom at bilen er svært komfortabel under de fleste forhold, kalesjen er enkel og grei å håndtere, og selv med taket nede og vinduene senket er det lite turbulens i kupeen.

Det er i tillegg svært god plass i kupeen, med mange smarte rom å plassere ulike gjenstander i. Om det er særlig lekkert, får du gjøre opp egne meninger om. Selv synes jeg det virker rotete og jålete, med krom og lettmetall tilfeldig plassert, sterke pyntelys (for eksempel mot oppbevaringsrommet mellom fotbrønnene).

Design vs. Nytte

Kupeen er nemlig nok et eksempel på at TT i første rekke er designet for å være pen, ikke for å være en ekte sportsroadster. Rattet er nemlig alt for stort, men det passer pent inn i den svært brede kupeen. Girspaken er plassert alt for langt vekk fra sjåføren.

Bilens skulderhøyde er svært høy, og forutsetter høy rattplassering. Men TT er lav, slik at de høyeste av våre testsjåfører (190 cm +) nærmest måtte kjøre duknakket for å se noe som helst ut av frontruten.

Bagasjerommet er latterlig lite, og når været ikke tillot å kjøre åpen bil burde Tonneau-trekket legges igjen i garasjen. Vi fikk problemer med å stable tre bæreposer med matvarer i bagasjerommet siden Tonneau-trekket tok så vidt stor plass. Skal du ha med golf-køllene sier du? Glem i så tilfelle å få med deg en passasjer -- eller kjøp en TT Coupe i stedet, der er bagasjerommet svært så rommelig -- særlig når du ikke har i bruk baksetet, som uansett ikke kan brukes av personer over 145 cm.