Plass og komfort

C70 er blant de aller mest komfortable cabrioletene på markedet. Det går litt ut over en annen viktig følelse -- følelsen av frihet.

Publisert
Plass og komfort

Når du setter deg bak rattet i C70 er noe av det første du legger merke til at frontruten er trukket langt bakover, og toppen av ruten befinner seg nesten rett over hodet ditt.

Dette har to store fordeler. For det første blir turbulensen i kupeen minimal, for det andre gir det ekstra trygghet dersom bilen skulle velte.

Dessverre går det utover friluftsfølelsen, spesielt i høyere hastigheter der det er smart å heise opp siderutene for å begrense trekken. I forsetene blir det nesten som å sitte i en "vanlig" bil.

Skapt for en lang tur

Volvo har lenge vært flinke til å lage gode seter, setene i C70 er intet unntak. De gir svært god støtte til lår, rygg og sider, og er svært så bekvemme. Også i baksetet sitter to voksne godt, og frihetsfølelsen i baksetet er mye bedre! Små barn (inntil rundt 10 år) har imidlertid et problem -- de ser lite eller ingenting ut av vinduene med mindre de sitter på en høy barnepute.

Med setenes komfort og den nesten fraværende turbulensen i kupeen er dermed C70 som skapt for lange cruiseturer, det eneste unntaket er langvarig crusing i hullete bygater. For fjæringskomforten i lave hastigheter står noe tilbake å ønske, det virker særlig som om fjæringen foran er for slapp.

I tillegg er C70 cab utstyrt med 225/50R16-dekk som standard (mot 205/55R16 dekk på V70 med samme motor). Disse dekkene bidrar til svakere komfort og en håpløst elendig svingradius. I tillegg var vår testbil utstyrt med senket chassi (tilleggsutstyr: 4.500 kroner) som heller ikke bidrar til bedre komfort.

Men glem bagasjen på en eventuell langtur! Volvo som ellers er eksemplariske til å lage gode bagasjerom hr ikke greid å tyne ut mer enn 223 liter bagasjerom i C70 -- og bagasjerommet er lavt og kronglete å utnytte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer