Plass og komfort

Nissan Patrol er en personbil i kjempeformat. Den er lang, bred og høy. Innredningen kan varieres etter eget ønske og komforten er rimelig bra selv sammenlignet med en vanlig personbil.

Plass og komfort


I en bil som akkurat runder fem meter i total lengde har du store forventninger til den innvendige rommeligheten. I Patrol blir du heller ikke skuffet.

Førerplass

Førerplassen er rommelig, og i vår testbil med betegnelsen Elegance har du alt det utstyret du trenger. Elektriske seter med korsryggstøtte, automatgir, skinn, klimaanlegg og soltak. Listen er lang, men det er allikevel noe som mangler. Automatisk fartsholder er nødvendig på denne bilen. Det er litt vanskelig å holde farten konstant,det har en lei tendens til alltid å gå fortere og fortere når du kjører på gode motorveier.

Lengdejustering av rattet er en annen ting som mangler. Dette er svært viktig for å finne riktig sittestilling. Når du har kommet deg opp i bilen, og funnet deg vel til rette, kan turen langt over bakken begynne. Det er komfortabelt som bare det og det er ikke mye å sette fingeren på. Det eneste som mangler er skikkelig sidestøtte. Ved hektisk rattaktivitet er det lett for at du sklir ut av setet, og setebelte har da aldri vært konstruert for å fungere som sidestøtte?.

Rommelig

Når du setter deg inn i en Patrol er noe av det første du legger merke til at det er langt over til sidemann. Kupeen er bred og dette får du stor glede av når du skal pakke bagasjerommet. Her er det plass til alt du måtte ønske, men i likhet med mange rommelige biler er lasterommet trukket i "plysj og fløyel" slik at du allikevel må tenke deg litt om for ikke å grise til eller ødelegge interiøret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syvseter

Med alle seter på plass er det plass til syv mennesker i Patrol, og det er til og med ganske rommelig. Det er både beinplass og takhøyde til alle mann. Tilgangen til bakerste seterad er veldig grei. Operasjonen er stor siden du må vippe frem ene halvdelen av baksetet, men det er ikke tungt slik vi er vant til. Du har løftehjelp fra en gassylinder som gjør det hele såre enkelt.

Femseter

Neste variant er med den bakerste sete raden festet opp mot sidevinduene. En litt original løsning som du ikke finner overalt. Setet kan deles på midten og festes med en stropp i taket. På denne måten er det rommelig for fem personer og store mengder bagasje.

Toseter

Baksetet kan foldes sammen og vippes frem mot seteryggen på forsetene. Nå har du det største bagasjerommet du kan tenke deg, selv om alle setene fortsatt befinner seg inne i bilen. Ingen av setene kan med andre ord fjernes helt. Upraktisk for noen muligens, men helt klart en fordel siden du slipper mange tunge løft og lagring av seter.