Plass og komfort

Interiør fra Audi A3, gode sportsseter og slett ikke så alt for dårlig med plass. Joda, Leon har andre egenskaper en bare å underholde på svingete vei.

Plass og komfort

Man lider ingen nød bak rattet i Seat Leon. Slett ikke. Det skinntrukne rattet, med sine gode innstillingsmuligheter, faller godt i hendene - og kjørestillingen er bra. Instrumentene er - som vi allerede har vært inne på lettleste - og betjeningsorganene sitter logisk plassert.

Bra plass foran, brukbart bak

Bak rattet lider man med andre ord ingen nød i Leon, men det er ikke bare kjørestillingen som sørger for det. Også setene passer vår kropp utmerket, med god sidestøtte, lang sittepute som også gir god støtte til lårene og passe hard stopp som gir komfort på lange strekk. Plassmessig er det heller ikke mye å klage på i Leon. Både benplass, skulderbredde og ikke minst takhøyde er bra.

Like rosende kan vi dessverre ikke uttale oss om baksetene i Leon. For er du voksen - og litt over gjennomsnittet lang - vil du garantert få problemer med takhøyden. Og skulle bilens eier bli overentusiastisk med tanke på gutteturen til fjells, vil de tre kameratene som blir plassert i baksetet nok få samme forhold til hverandre som USA og Sovjetunionen hadde mot hverandre dra krigen var på det kjøligste. To voksne - av middels høyde - vil imidlertid ikke oppleve å bli utsatt for noen som helst form for overlast ved å bli plassert i baksetet, selv om lårstøtten er får dårlig.

Fast, men komfortabel

Med 180 hestekrefter under panseret, tilleggsbetegnelsen "Sport" og dekk i dimensjonen 205/55 R16, skulle det ikke være noen tvil om hvilken rolle Seat har tiltenkt Leon 20V T. For utgaven skal i første rekke være en landeveisrakett, noe som ikke minst setter klare krav til fjæringsoppsett og avstivning. Derfor er det gledelig at Seat Leon faktisk ikke er alt for ukomfortabel. For over lange ujevnheter er det ikke noen komfortmangler hva gjelder Leon, det er først når Sporveiens trikkeskinner, eller vegvesenets mindre prestisjetunge prosjekter når hjulene man merker at denne bilen er strammere enn en ordinær familiebil. Likevel takler Leon 20V T små ujevnheter uten at komfortmanglene blir for åpenbare.

Fleksibelt bagasjerom

Med en total lengde på 416 centimeter er ikke plassutnyttelsen i Leon dårlig, blant annet er bagasjeromsvolumet på 340 liter - og literne er lette å utnytte. Men at man må løfte varene hele 72 centimeter opp i luften, før man kan lempe dem inn i bagasjerommet er i høyeste laget. Ros får bagasjerommet imidlertid for at bakseteryggen er delt i forholdet 60/ 40 og at baksetet er lett å legge ned.

Brukbart med plass og komfort i Leon, altså - men for liten plass til den berømte flamencodansen. Men hvordan er egentlig Seat Leon 20V T som dansepartner når svingene kommer tett? Les mer i kapittelet Motor og Kjøreegenskaper.