Plass og komfort

Både Saab 9-3 Aero og Volvo S40 T4 er biler som appellerer til de som liker å kjøre aktivt. Derfor ble vi forundret over at det ikke er sportsseter i Volvo S40 T4.

Plass og komfort

Det blir selvfølgelig litt urettferdig å sammenlikne en kombi-kupé med en sedan som Volvo S40 T4 jo tross alt er. For plassforholdene i lageravdelingen er ikke bare større i Saab 9-3, de er også mer anvendelige og langt mer praktiske. Og for ordens skyld, Volvo S40 T4 kan også leveres som stasjonsvogn, men da under navnet V40 T4 og med et prispåslag på 8.000 kroner.

Derfor legger vi ikke så stor vekt på de rene plassforholdene i bagasjerommet.

Best plass i Saab 9-3 Aero

Men inne i bilen er de to fortsatt sammenliknbare, og det er Saab 9-3 Aero som trekker det lengste strået. I alle fall hva gjelder bakseteplass. For både benplass så vel som takhøyde er bedre i Saab 9-3 Aero enn hva det er i Volvo S40 T4 - men begge baksetene har plass til to voksne, selv om takhøyden i S40 er for dårlig.

Førermiljøet er en litt annen sak, for mange føler seg nok litt innestengt bak 9-3 sitt mektige instrumentpanel, men sannheten er at 9-3 er rommeligere enn hva man skulle tro. Selv lange personer trives bak rattet i 9-3, men plassen i fotbrønnen er mindre enn i Volvo S40 T4.

Best seter i Saab

Det er ikke vanskelig å finne en komfortabel kjørestilling i noen av bilene, men vi trivdes best bak rattet i Saab 9-3. Ikke bare fordi kjørestillingen er bedre, men også fordi instrumentpanelet i 9-3 både er mer funksjonelt og mer oversiktlig enn hva man finner det i S40 T4.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre seter er det også i Saab 9-3 Aero, og vi har vanskelig for å skjønne hvorfor Volvo ikke har utstyrt S40 T4 med skikkelige sportsseter. For setene i S40 er de samme som sitter i S40 med 102 hester - komfortable i massevis, men ikke på langt nær så bra som sportssetene du finner i 9-3 Aero.

Bedre fjæringskomfort i 9-3

Heller ikke hva gjelder fjæringskomfort klarer Volvo V40 T4 å hevde seg, for over korte ujevnheter er den mye stivere enn Saab 9-3 Aero. Og det er slett ikke så rart, for på vår testbil satt det Volvo sitt originale sportsunderstell (7.200 kroner ekstra). I originalutførelse vil derfor V40 T4 være noe mykere satt opp og dermed også mer komfortabel. Likevel, blir det riktig å sammenlikne de to, for på Saab 9-3 Aero er sportsunderstell standard - og etter å ha forsert både trikkeskinner, hullete gater og brostein er dommen tindrende klar. Saab 9-3 vinner over Volvo S40 T4 hva gjelder komfort. Og den vinner stort.

Testvinner Plass og Komfort

  • Testvinner plass: Saab 9-3 Aero

  • Testvinner komfort: Saab 9-3 Aero
  • Les mer i kapittelet Motor og kjøreegenskaper.