Plass og komfort

Grand Espace er 4,79 meter lang og det gjør at rommeligheten blir av det bedre i klassen. Dette er en av de få bilene hvor syv mennesker faktisk kan reise komfortabelt over lengre strekninger.


Renault Grand Espace kan brukes som alt fra toseter til syvseter. Forsetene må alltid være der, men baksetene kan du ta ut, sette inn, flytte og juster alt etter hvilke behov som måtte melde seg.

Hvor er støtten

Setene ser ikke så aller verst ut ved første øyekast, men på en lengre tur merker du at setene ikke er optimale. Korsryggstøtten er justerbar, men du merker ikke all verdens forskjell når du justerer den. Lårstøtten er dessuten for dårlig noe som gir redusert komfort på lange turer -og ved svingkjøring. Hvis du i tillegg velger skinn, som vi hadde, må du holde deg godt fast i svingene for ikke å skli av setet. Setene bakover i ”kabinen” er bedre på begge områder siden disse er smalere og derfor passer kroppen bedre.

Enkeltstående seter

Grand Espace har fem enkeltstående seter på andre og tredje seterad. Disse kan fjernes individuelt og de kan også justeres frem og tilbake etter behov. Alt avhenger av hvor mange, hvor store mennesker som skal fraktes, og ikke minst behovet for bagasje. Dette er en stor fordel i motsetning til de bilene som har hele benker som kun kan justeres frem og tilbake.

Som ”varebil”

Hvis du fjerner alle fem setene i kabinen blir Grand Espace en gedigen varebil. Rommet bak forsetene er stort og kan frakte gjenstander nesten 2,3 meter lange og som har en bredde på 1,4 meter. Dette er en kjempefordel hvis du også har behov for å frakte store ting.

Trinnløs påfylling

Etter hvert som du trenger flere sitteplasser er det bare å fylle på med et og et sete. På andre seterad kan du velge om du vil ha tre seter tett inntil hverandre, eller to seter med større avstand, og armlener på hver side av stolene. Bak på tredje seterad må setene stå tett, men det er likevel ikke noen problemer med plassen, selv på lengre turer. Bagasjerommet i Grand Espace rommer 520 liter med alle setene i bruk. Dermed får du også med bagasjen på turen.

Faktisk plass til syv

Grand Espace rommer syv mennesker bra når de først er på plass, for å komme på plass er nemlig litt vanskelig. Innstigning til tredje seterad skjer via en litt for trang bakdør og unødvendig mye fiklig med setet for å kunne gi passasje til de to bakerste plassene. Det må nemlig både legges ned og skyves frem for at det skal bli mulig å komme seg inn i baksetet.

Rommelig og komfortabelt

Grand Espace er en rommelig bil. Selv på bakerste seterad er er både takhøyde såvel som benplass bra - selv med soltak montert. Og i vår testbil var det definitivt nok av dem. Hver seterad har sin egen lufteluke de kan leke med.

Les mer om motor og kjøreegenskaper ved å klikke på denne lenken.