Plass og komfort:

Det er god plass i kupeen i Prius – både for de i forsetene og i baksetet.

Plass og komfort:
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prius har en lengde på 431,5 centimeter, og blir dermed omtrent på størrelse med slektningen Toyota Corolla, eller Mitsubishi Lancer. I høyden er den imidlertid 7-8 centimeter høyere enn begge disse, og rager 147,5 centimeter opp i luften. Takhøyden er det ingenting å si på, og heller ikke på beinplassen – verken på første eller på andre benk.

Komfortabel førerposisjon

Sittekomforten i forsetet er fin. Førersetet kan justeres i lengderetning og ryggvinkel, pluss at sitteputen kan justeres i høyden. Passasjersetet foran kan derimot ikke justeres i høyden. Sidestøtten til rygg og lår er fin, og velurtrekket i setene sørger for at du sitter ekstra godt fast.

Radio betjenes via monitor

Du har god oversikt fra førerplass, og stort sett er alle betjeningsorganer enkle å forstå og er plassert innenfor rekkevidde for føreren. Girspaken er plassert på høyre side av rattet, og sperrer utsikten til noen av betjeningsorganene bak, slik at volumknappen til radioen blir vanskelig å lokalisere når girspaken står i ”Drive”. Radioen betjenes ved å berøre monitoren i midtkonsollen – som også viser drivstoff- og energiforbruk. Klikk her for å se et detaljert bilde av hvordan monitoren viser hvilke energikilder som er aktive til enhver tid. Monitoren er såpass nedfelt i midtkonsollen, slik at vi måtte strekke oss ut av setet for å kunne skifte radiokanaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God beinplass

I baksetet er det plass til tre, med tre hodestøtter og tre 3-punktsseler. Sidestøtten til rygg og lår er ikke av de beste, men det er en fin lengde på sitteputen. Midtplassen blir nok heller ikke her den mest populære, da du får en hard kul i ryggen – men sitteputen er rimelig komfortabel isolert sett. Beinplassen i baksetet er svært god, så det er alt i alt et komfortabelt baksete. Som en spesialtilpasning til det europeiske markedet, er bakseteryggen nedfellbar og kan deles i forholdet 60/40.

Batteriene stjeler bagasjeplass

Innledningsvis nevnte vi at Prius’ særegenheter med tanke på energikilder også kan vises i bagasjerommet. Det er nemlig der batteriene er plassert, og de tar en god del plass i den innerste delen av bagasjerommet, hvor opphøyningen strekker seg over hele bagasjerommets bredde. Dette forhindrer også naturligvis et flatt lasterom inn i kupeen med bakseteryggen nedfelt. Bagasjevolumet blir ytterligere begrenset av de innvendige lukehengslene. I kalde tall rommer bagasjerommet 390 liter. Negativt er det også at det ikke finnes innvendig håndtak til lukking av bagasjerommet.