Plass og komfort

Vi har tidligere hatt særdeles sterke innvendinger mot komforten i Opel Corsa. Så sterke var innvendingene at vårt råd til det bilkjøpende publikum, var å styre unna. Å velge noe annet. Det var før...

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har kjørt lenge nå, lenger enn vi pleier - og vi trives. For det er ikke lenger noe å utsette på kjørestillingen i Opel Corsa, du slipper å krølle venstrebeinet i mangel på plass - og kjørestillingen har blitt komfortabel og lett å finne.

Storbilsfølelse

Oversikten er god og du får følelsen av å kjøre en bil av et større kaliber enn hva Corsa tross alt er. For fjæringskarakteristikken er på den riktige siden av komfortabel, og både små, så vel som store ujevnheter greier ikke å bre følelsen av mistrivsel inn i kupeen. Det er nærmest som om ujevnhetene bare forsvinner på sin vei fra vegbane til interiør. De blir borte blant fjærbein, gummiforinger og hjelperammer.

Men det er mer enn fjæringskomforten som gjør at vi trives bak rattet på Corsa, for også støynivået er lavt. Riktignok var vår bil utstyrt med myke vinterdekk, som naturlig nok støyer mindre enn hva harde sommerdekk vil gjøre. Likevel skal vi ikke ta æren fra Opel for å lage en støysvak Corsa.

Gode seter

Hva så med setene? Joda, forsetene er komfortable, selv om vi nok kunne foretrukket noe bedre sidestøtte til lårene. Men ryggen har det fint i Corsa, takket være en høy stolrygg som gir godt med støtte og brukbar korsryggstøtte. Helt ideelt hadde det vært dersom du hadde hatt muligheten til å kunne justere korsryggstøtten selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foran lider du heller ingen nød hva gjelder plass. For trass i soltak er takhøyden bra - men det er foran. For i baksetet blir historien en annen. Her vil - i alle fall den voksne delen av befolkningen - trives best dersom eieren ikke hadde investert i soltak. For taket stjeler plass, og i vår bil fikk vi problemer med takhøyden når førersetet ble byttet ut med baksete - og vi fikk bekreftet våre mistanker om at småbil tross alt fortsatt er småbil. Skal fire voksne karer på tur til fjells er rett og slett plassen i Corsa - i likhet med andre småbiler - for liten.

For to

Men som bil nummer to, eller dersom man bare er et par mennesker i husholdningen, byr Corsa både på plass og komfort i fleng. I rene tall byr bagasjerommet på 260 liter, i praksis er det ganske bra til småbil å være - og skulle ikke det holde, kan baksetene legges ned i forholdet 40 til 60.

Praktiske smårom er det også nok av i Corsa, og det mest praktiske finner man under passasjersetet foran. Her finner man nemlig en skuff som er skjult fra omverdenen. Smart er også "brilleetuiet" som er byttet ut med holdegrepet over førerens hode.