Plass og komfort

Den nye Passaten har blitt lengre, sedanutgaven noe lengre enn stasjonsvognen. 4-dørsutgaven er blitt 2,8 centimeter lengre, men hvor er det bilen er blitt større?

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bagasjevolumet i Passat sedan er uforandret: 475 liter, eller 800 liter med bakseteryggen nedfelt. Hvor er det så blitt av disse ekstra 2,8 centimetrene? Det meste av lengdeøkningen er det motorrommet som drar nytte av, det er kun minimale endringer hva gjelder kupé-størrelsen.

Lett anvendelig

Bagasjerommet rommer altså 475 liter, noe som er høvelig bra – i hvert fall i forhold til en del av konkurrentene som kun kan skilte med en del mindre volum. Bagasjerommet er lett å utnytte, uten hjulhus som tar opp alt for stor plass. En beskyttelseslist på kanten inn i bagasjerommet beskytter mot stygge riper.

Dårlig sidestøtte i baksetet

Baksetet er i ”god” VW stil ganske så flatt og formløst – her får du ikke mye sidestøtte, verken til rygg eller til lår. Fotbrønnen i baksetet er imidlertid ganske dyp, slik at lårene likevel får hvile ganske støtt på sitteputen. Sitteputen er imidlertid noe kort for en voksen person.

En av oppgraderingene som er gjort på nye Passat, er på sikkerhetsnivået i baksetet. Det er nå standard med tre 3-punktsseler samt tre hodestøtter i baksetet.

Trangt og knotete

Sitteputen på midtplassen er i og for seg komfortabel nok, men du blir nok dessverre sittende med en opphøyning i ryggen. Midtplassen blir altså ikke førstevalget hva gjelder komfort, noe som ikke blir bedre av at baksetet er rimelig trangt i bredden. Ikke spesielt gunstig for tre voksne karer. Et annet aspekt som gjør midtplassen fryktet og forhatt, er at forøyningen i forlengelse av midtkonsollen er svært høy. Dette, pluss det faktum at midtkonsollen er trukket velig langt tilbake mot baksetet, gjør at det faktisk er vanskelig og knotete å få stablet føttene over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God komfort på ytterplassene

Sitter det en på midtplassen, får heller ikke baksetepassasjerene dra nytte av koppeholderne. Disse er nemlig plassert i oppbevaringsrommet i det nedfellbare midtarmlenet. Dette er selvsagt ikke noe problem og bare kos dersom man kun er to i baksetet. De to heldige på yttersetene kan også nyte godt av lamper over sidevinduene som kan slås på og av etter eget velbehag. Det er nok noe dårlig med oppbevaringsmuligheter i baksetet. Foruten midtarmlenet, er det kun oppbevaringsmuligheter i lommer bak på forseteryggene.

Behagelig forsete

Det er behagelig å være sjåfør i nye Passat. Rattet er høyde- og lengdejusterbart, og sammen med et sete som kan justeres i høyden, fremover og bakover, pluss ryggvinkel og justerbar korsryggstøtte, kan du skru deg fram til en behagelig kjøreposisjon. Alle betjeningsorganer er innenfor rekkevidde og enkle å forstå og betjene.

Armlene

Som en del av oppgraderingen av Passat har den fått koppeholdere i midtkonsollen – som er svært kjekt å ha. Lokket over oppbevaringsboksen ved albuen er polstret og trukket i samme stoff som interiøret, og siden dette lokket kan trekkes fram og skyves tilbake, blir det et fint armlene.